Ізяславська міська громада
Хмельницька область, Шепетівський район

НОВИНИ

Дата: від до Скинути

27 січня – День пам’яті жертв Голокосту

27 січня – День пам’яті жертв Голокосту

День пам’яті жертв Голокосту проголошений резолюцією Генеральної Асамблеї ООН від 1 листопада 2005 року, співавторами якої виступили 100 держав, в пам’ять про жертв нацистського терору під час Другої світової війни. Не випадковою є дата, адже саме 27 січня 1945 року війська 1-го Українського фронту звільнили в’язнів найбільшого гітлерівського концтабору смерті Аушвіц-Біркенау неподалік польського Освенціма. Офіційно визнано, що до 6 мільйонів євреїв було вбито протягом Голокосту. Як відомо, одразу після окупації України нацисти розгорнули широку мережу гетто (найбільшим було Львівське), а згодом почали масово розстрілювати єврейське населення. Одними з найбільших і найвідоміших були розстріли у Бабиному яру в Києві, але знищення євреїв України було систематичними і повсюдними. На території Ізяславської громади теж є декілька поховань євреїв, які були розстріляні та закатовані у роки окупації. Зокрема, поблизу с.Сошне та в урочищі «Побої» поблизу міста. Вшановуючи пам'ять загиблих, Ізяславський міський голова здійснив покладання квітів до місць масових захоронень.    Світова спільнота цього дня не тільки згадує жертв людиноненависницької політики, але й засвідчує прагнення до боротьби з антисемітизмом, расизмом та всіма іншими формами нетерпимості, які можуть призвести до цілеспрямованого насилля стосовно окремої групи людей.

16:49 27.01.2021

Своєчасна діагностика COVID-19 - запорука ефективного лікування

Своєчасна діагностика COVID-19 - запорука ефективного лікування

За 2020 рік по Ізяславському району зареєстровано 546 лабораторно підтверджених випадків захворювання коронавірусною інфекцією або COVID-19, що складає 12340 випадків на 100 тисяч населення. Захворювання реєструвалося, в основному, серед дорослого населення, питома вага дітей становить всього 3,8 %  (захворіло 21 дітей :  в віці до 1 року - 2 , 1-4 роки – 6, 5-9 років - 5,  10-14 років - 4,  15-17 років - 4) . За звітний період на інші гострі вірусні інфекції по Ізяславському району перехворіло  6429 осіб, що складає 127839 випадків на 100 тисяч населення. Серед захворілих  3554 дітей та 2875 дорослих; на грип  захворіло лише 23 осіб, в тому числі 4 дітей.    Враховуючи, що симптоми захворювання на COVID-19 такі ж, як при  ГРВІ чи грипі (лихоманка, озноб, кашель, нежить, загальна слабкість, ломота в тілі, задишка, головні болі,  болі в животі, розлади кишківника), сімейний лікар не може встановити правильний діагноз без лабораторного обстеження. В цьому випадку, сімейний лікар в обов’язковому порядку призначає безкоштовне лабораторне обстеження на  COVID-19 з використанням методу ПЛР. На відміну від 2020 року, коли безпосередньо до хворої людини по місцю проживання  виїжджала мобільна  бригада, у 2021 році відбір матеріалу в Ізявлавському районі проводиться в трьох стаціонарних пунктах забору, а саме: на базі КПН «Ізяславський ЦПМСД», Медичного центру «Сіліцея», а для стаціонарних хворих - на базі КНП «Ізяславська ЦРЛ». Якщо  ви чи  ваші рідні маєте симптоми захворювання на грип чи ГРВІ, своєчасно звертайтеся до свого сімейного лікаря, який обов’язково призначить Вам безкоштовне ПЛР тестування на  COVID-19. Пам’ятайте, що своєчасне встановлення вірного діагнозу є запорукою ефективного лікування.   Ізяславське районне лабораторне відділення ДУ «Хмельницький обласний лабораторний центр МОЗ України»

11:58 25.01.2021

У День Соборності вшанували пам'ять загиблих захисників України

У День Соборності вшанували пам'ять загиблих захисників України

22 січня ми щороку відзначаємо одне із головних державних свят, яке символізує єдність та незалежність нашої держави, – День Соборності  України. В цей день Ізяславський міський голова Сергій Шлегель та секретар міської ради Наталія Попко вшанували пам'ять та поклали квіти до могил  та пам’ятних знаків наших сучасників-земляків, воїнів-захисників, справжніх героїв, які загинули за незалежність України.

17:04 22.01.2021

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь