Ізяславська міська громада
Хмельницька область, Шепетівський район

Що на засіданні виконкому міської ради обговорювалось

Дата: 11.06.2024 08:45
Кількість переглядів: 213

Фото без опису

Минулого тижня відбулося чергове засідання виконавчого комітету, на якому розглянуто ряд питань порядку денного, що охоплюють соціальну сферу життєдіяльності громади.

Значну увагу присутні приділили питанню щодо присвоєння почесного звання «Мати-героїня» мешканці Ізяславщини, котра народила та виховала  п’ятеро дітей. Нагадаємо, що відповідно до Положення про почесні звання України, затвердженого Указом Президента України від 29 червня 2001 року № 476/2001 почесне звання України «Мати-героїня» присвоюється жінкам, які народили та виховали до восьмирічного віку п’ятьох і більше дітей, у тому числі дітей, усиновлених у встановленому законодавством порядку, враховуючи вагомий особистий внесок у виховання дітей у сім’ї, створення сприятливих умов для здобуття дітьми освіти, розвитку їх творчих здібностей, формування високих духовних і моральних якостей. Після обговорення порушеного питання, а також ознайомившись із наданими відповідними матеріалами, присутні учасники зібрання ухвалили рішення порушити клопотання перед Хмельницькою обласною державною адміністрацією про присвоєння почесного звання України «Мати-героїня» даній громадянці.

Окрім того, з метою організації роботи щодо встановлення факту здійснення особою догляду (постійного догляду) своїм рішенням члени виконкому створили комісію із встановлення факту здійснення особою догляду (постійного догляду)  та  затвердили її склад. Також варто зазначити, що дана комісія зобов’язана у своїй діяльності керуватися пунктом 61 Порядку проведення призову громадян на військову службу під час мобілізації, на особливий період, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 16.05.2024 № 560 «Про затвердження Порядку проведення призову громадян на військову службу під час мобілізації, на особливий період».

На завершення було обговорено та прийнято рішення стосовно надання особам грошової допомоги на поховання рідних, у тому числі бійця, котрий загинув внаслідок збройної агресії російської федерації.  

З усіх питань порядку денного прийняті відповідні рішення, з якими можна буде ознайомитися на сайті міської ради, відповідно до чинного законодавства.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь