Ізяславська міська громада
Хмельницька область, Шепетівський район

Не загасити пам’яті вогонь

Дата: 08.05.2024 15:43
Кількість переглядів: 187

Фото без опису

8 травня - день, коли Україна та європейська спільнота вшановують перемогу над нацизмом та пам'ять про всіх загиблих у Другій світовій війні. Ця дата не лише про закінчення війни, а й нагадування про страшне зло, яке вдалося подолати спільними зусиллями. Війна — це не лише танки, гармати й масштабні бої. Це мільйони втрачених життів і десятки мільйонів понівечених людських доль… Практично у кожному населеному пункті України стоять обеліски Слави, меморіали із полеглими на полі бою та закатованими нацистським режимом. Подвиг героїв-переможців у Другій Світовій непідвладний часу, як й наша щира та безмежна вдячність їм – людям, які виявили нездоланну мужність та незламність духу в боях за рідну землю та свободу країн Європи.

Рівно 79 років тому нацистська Німеччина підписала Акт про беззастережну капітуляцію, чим поклала край війні на території Європи. Тоді здавалося, що це — назавжди. Після тієї страшної війни ніхто не міг подумати, що колись вона повернеться вже в іншій формі. На українську  землю прийшов вже російський нацизм і нищить, і вбиває українців, руйнує домівки…Де б не ступала нога «руського миру» - скрізь кров, сльози та горе. Знову на золотих українських ланах гинуть українські воїни… Як і нацизм Гітлера, так і нацизм Путіна хоче, щоб його кордони ніде не закінчувались.

Проте все ж таки є й буде межа, якої російським нацистам не перетнути. Це хоробрість усіх, хто протистоїть злу. Це рішучість кожного, хто зупиняє руїни та рятує людей від винищення й приниження. Це співпраця держав світу, яка допомагає життю вистояти й перемагати.

Традиційно у ці травневі дні проходять масові тематичні заходи біля меморіалів, пам’ятників та інших пам’ятних місць на території Ізяславщини. Проте цьогоріч, через розпочату росією масштабну війну проти України та українського народу, що супроводжується численними воєнними злочинами з боку російської армії та військово-політичного керівництва, вшанування пам’яті жертв воєнних злочинів відбулося із дотриманням вимог законодавства та обмежень воєнного стану.

Фото без описуЗ нагоди Дня пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років у Парку Слави міста Ізяслав відбулася церемонія покладання квітів до братської могили воїнів-визволителів. Пам’ять про всіх українців, котрі стали жертвою Другої світової війни, ціною власного життя вибороли перемогу, винесли вирок нацизму, зупинили «коричневу чуму», громадськість Ізяславщини вшанувала хвилиною мовчання.

Окрім того, цього ж дня відбулись тематичні заходи в старостинських округах громади.

Не забуваймо: немає більшої цінності на Землі, аніж радість життя. В умовах агресії єдиний шлях відновлення – перемогти загарбника. І ми знаємо, що перемога неодмінно буде за Україною!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь