A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ізяславська міська громада
Хмельницька область, Шепетівський район

НАВІКИ В НАШІЙ ПАМ'ЯТІ: відкрито меморіальну дошку загиблому воїну-земляку Юрію Дзюбріну

Дата: 25.04.2024 15:01
Кількість переглядів: 175

Фото без опису

Час…Час, немов перевіряючи на міцність, піддає нас новим і новим випробуванням. На Сході України гримлять вибухи й свистять кулі. Страшна звістка стукає у двері, викликаючи розпач і невгамовний біль у душах рідних та близьких, серця справжніх героїв завмирають, завмирають, як сама Україна, яка погрянула в жалобі за своїх синів. Як же страшно стає… без тих, кого поряд немає… без сина, без тата, без брата… Без душевних розмов, без вечері разом… Як пережити ці воєнні втрати, коли не можна обійняти, заговорити, поцілувати?

Немає нічого важливішого, ніж життя людини, а життя, яке віддане за свою Батьківщину, набуває величного сенсу.

23 квітня біля стін Щуровецького закладу дошкільної освіти (дитячий садок) «Сонечко» зібралися місцеві жителі Щуровецького старостинського округу, представники влади громади та третього відділу Шепетівського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, які прийшли вшанувати світлу пам'ять земляка-військовослужбовця - старшого сержанта, стрільця-санітара 3 гірсько-штурмового відділення 2 гірсько-штурмового взводу 1 гірсько-штурмової роти Дзюбріна Юрія Миколайовича, котрий 13 лютого 2023 року загинув на Донеччині, захищаючи територіальну цілісність України від зазіхань російських окупантів.

Саме у цей день – у день народження бійця - на  будівлі закладу освіти,  де майже 30 років тому Юрій та його друзі вчилися, змагалися, бешкетували, сподівалися і мріяли, відбулась церемонія відкриття меморіальної дошки на його честь - поруч із пам’ятною дошкою загиблому воїну АТО Олегові Довгому.

Чимало слів хороших та сумних було сказано під час години пам’яті, присвяченій Новітньому Герою; лунали пісні, декламувались дітьми тематичні вірші, оспівуючи неоціненний внесок загиблого у боротьбі України з агресором.

Почесне право відкрити меморіальну дошку надали учаснику бойових дій Івану Довгому та начальнику третього відділу Шепетівського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Сергію Малярчуку.

Важко було присутнім стримати сльози, тим більше рідним та близьким, коли священнослужитель Української Православної Церкви, отець Ярослав здійснював обряд освячення меморіальної дошки. Всі присутні помолились за упокій душі загиблого героя. Також вшанували хвилиною мовчання пам’ять про Юрія та інших наших Воїнів Світла.

Закінчився захід покладанням квітів до меморіальної дошки, яка тепер стала символом безсмертної пам’яті героя.

Фото без описуЦеремонія відкриття пам’ятної дошки оборонцю Юрію Дзюбріну - це лише маленька краплиночка нашої подяки до його імені, за мужність бійця та його відданість рідній країні, за наше краще майбутнє. Окрім того, цей пам’ятний знак красномовніше будь-яких уроків розповідатиме вихованцям закладу освіти, якою ціною здобувається право вільно жити у своїй країні, про материнське та людське горе. Патріотичний вчинок Юрія вчитиме майбутні покоління таким звичним, але часом надскладним людським якостям як гідність, повага, любов і вірність.

Своє ім’я Юрій вже вписав золотими літерами в історію рідної школи, рідної землі. Його життєрадісний погляд назавжди залишиться в нашій пам’яті…

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь