A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ізяславська міська громада
Хмельницька область, Шепетівський район

Куди буде спрямовано кошти з місцевого бюджету

Дата: 24.04.2024 14:18
Кількість переглядів: 236

Фото без опису

На пленарному засіданні сесії Ізяславської міської ради, що відбулось минулого тижня, начальник фінансового управління міської ради Сергій Журавель представив  звіт  про виконання бюджету міської територіальної громади за І квартал 2024 року, основні показники дохідної та видаткової частини бюджету.

Отже, бюджет нашої громади виконується в умовах продовження воєнного стану, що передбачає необхідність  максимальної мобілізації фінансових ресурсів та надзвичайно зваженого і продуманого підходу до визначення напрямів витрачання бюджетного ресурсу.

Основна мета органу місцевого самоврядування - це створення умов для повноцінного функціонування громади, забезпечення її розвитку в межах ресурсних можливостей бюджету.

Завдяки скоординованій роботі надходження доходів за рахунок усіх джерел до бюджету громади склали  68 636,6 тис. грн.

Питома вага міжбюджетних трансфертів в загальній сумі надходжень становить 31,6% (21 660, 8 тис. грн.), податків і зборів – 68,4% (46 975, 8 тис. грн.).

Забезпечено виконання доходів загального фонду бюджету в сумі  66093,6 тис. грн., або на  118,3%.

Доходи  спеціального фонду за І квартал поточного року виконані в сумі 2 543,0 тис.грн., або на  19,4% до річних призначень.  

У порівнянні з аналогічним періодом 2023 року надходження до загального фонду збільшились на 109,7% або на 5833,5 тис.грн.

У процесі виконання бюджету значну увагу було зосереджено на надходженнях власних і закріплених доходів, яких отримано 44432,8 тис.грн., що становить  129,8% до планових призначень. Сума перевиконання складає 10205,9 тис. грн.

Темп росту доходів до минулого року становить 24,7%, або 8 792,7 тис.грн.

Отримані доходи забезпечили загальну позитивну тенденцію в частині фінансування видатків, а  саме:

- забезпечено своєчасну виплату заробітної плати працівникам бюджетних установ, оплату енергоносіїв та комунальних послуг, які споживаються бюджетними установами;

- профінансовано інші видатки, необхідні для виконання бюджетними установами своїх функцій та пріоритетні програми.

Видаткова частина загального фонду місцевого бюджету за І квартал 2024 року виконана в обсязі 63 840, 8 тис.грн., що становить 82,8% до  призначень  звітного періоду.

Видатки на оплату праці з нарахуваннями працівників бюджетних установ проведено в сумі 44611,0 тис. грн., що становить 69,9% в загальному обсязі видатків.

Видатки на оплату спожитих установами енергоносіїв становлять 8000,4 тис.грн., або 12,5% в загальному обсязі видатків. Кредиторська заборгованість по розрахунках бюджетних установ за спожиті енергоносії та комунальні послуги станом на 01.04.2024 року - відсутня.

В умовах повномасштабної війни забезпечено збереження та фінансування мережі закладів  соціально - культурної сфери.

У структурі видатків бюджету громади фінансування галузі «Освіта» займає значне місце – 66,6 %,  тобто 42 555,8 тис.грн.

Забезпечуються безкоштовним харчуванням учні та діти пільгових категорій, на що з бюджету в звітному періоді використано 1653,8 тис.грн.

 На фінансування місцевих програм підтримки закладів охорони здоров’я використано 4 040,7 тис.грн.

Видатки на житлово-комунальне господарство у звітному періоді становлять 3250,7 тис.грн.

За рахунок коштів місцевого бюджету здійснюються видатки на  соціальний захист та соціальне забезпечення, зокрема: надання пільг  окремим категоріям громадян з оплати послуг зв’язку, безкоштовного проїзду в автомобільному та залізничному транспорті, компенсацію фізичним особам, які надають соціальні послуги громадянам похилого віку, особам з інвалідністю, дітям з інвалідністю, хворим, які не здатні до самообслуговування і потребують сторонньої допомоги, на що спрямовано 241,7 тис.грн. Виділено матеріальну допомогу громадянам зі складним матеріальним становищем відповідно до Програми надання матеріальної допомоги жителям Ізяславської міської територіальної  громади  в сумі 120,0 тис.грн. 

Пріоритетним напрямком з початку військових дій на території нашої держави є спрямування коштів на підтримку Збройних Сил України,  покращення матеріально-технічного забезпечення військових частин,  третього відділу Шепетівського РТЦК та СП, реалізацію заходів правового режиму воєнного стану, безпеки і правопорядку на території нашої громади. На фінансування вищевказаних заходів з місцевого бюджету спрямовано 1549,92 тис.грн.

Також начальником фінансового управління представлено узгоджений проект рішення про внесення змін до бюджету міської територіальної громади на 2024 рік.

Згідно наказу  обласної військової адміністрації від 08.04.2024 року № 63/2024-н «Про внесення змін до обласного бюджету Хмельницької області на 2024 рік» бюджет Ізяславської міської територіальної громади отримає додаткові міжбюджетні трансферти:

-  інша дотація з місцевого бюджету (за рахунок додаткової дотації з державного бюджету місцевим бюджетам на компенсацію комунальним закладам, державним закладам освіти, що передані на фінансування з місцевих бюджетів, та закладам спільної власності територіальних громад області та району, що перебувають в управлінні обласних та районних рад)  в  сумі  309, 68431 тис.грн., як  компенсація витрат під час розміщення в умовах воєнного стану внутрішньо переміщених осіб на безоплатній основі в приміщенні Ізяславської ДЮСШ (покриття витрат за спожиті енергоносії);

- субвенція з місцевого бюджету на виконання окремих заходів з реалізації соціального проєкту «Активні парки-локації здорової України» за рахунок відповідної субвенції з державного бюджету» в  сумі -  93,550 тис. грн. на оплату послуг координатора (фахівця) з проведення заходів з реалізації  соціального  проєкту «Активні парки - локації здорової України»;

  • субвенція з місцевого бюджету за рахунок залишку коштів освітньої субвенції, що утворився на початок бюджетного періоду (за спеціальним фондом державного бюджету) на закупівлю мультимедійного обладнання в заклади загальної середньої освіти громади (видатки розвитку)  в сумі 1 166, 727  тис.грн.;

-   інші субвенції з місцевого бюджету в сумі 99,961 тис.грн. для  забезпечення організації гарячого харчування учнів 1-4 класів протягом 2023/2024 навчального року в Михнівському ліцеї, за рахунок коштів Всесвітньої продовольчої  програми Організації  Об’єднаних Націй (перелік закладів визначено наказом Міністерства освіти і науки України  №12 від 08.01.2024 року).

На вирішення окремих питань утримання бюджетних установ та фінансування місцевих програм спрямовано  кошти перевиконання дохідної частини загального фонду місцевого бюджету в сумі 4858,584 тис.грн., вільний залишок коштів бюджету міської територіальної громади станом на 01.01.2024 року в загальній сумі  574,615 тис.грн.

Відповідно до запитів військових частин на покращення матеріально- технічного забезпечення їх, посилення боєздатності та забезпечення виконання бойових завдань виділено  з бюджету кошти у розмірі 350,615 тис.грн.

З більш детальною інформацією можна ознайомитись у розділі «Рішення» на офіційному вебсайті міської ради https://izyaslav-miskrada.gov.ua/docs/1663010/.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь