A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ізяславська міська громада
Хмельницька область, Шепетівський район

І знову здобуто призові місця

Дата: 17.04.2024 17:16
Кількість переглядів: 132

Фото без опису Фото без опису

Наприкінці березня у Хмельницькому фаховому музичному коледжі ім. В. І. Заремби відбулась щорічна обласна Олімпіада з музично-теоретичних дисциплін, організатором якої є відділ «Теорія музики».

Даний конкурс проводився 30 березня 2024 р. і об’єднав талановитих учнів з різних куточків нашої області у бажанні виявити свої інтелектуальні здібності.

Варто відзначити, що подібні конкурси є активною формою профорієнтації та підготовки учнів мистецьких шкіл до вступу у фахові музичні навчальні заклади, адже вони мотивують до поглибленого вивчення необхідних для кожного музиканта дисциплін музично-теоретичного циклу, дозволяють підвищити рівень теоретичної підготовки юних виконавців, зацікавити професійно перспективних учнів до подальшого творчого зростання.

З предмету «Сольфеджіо» було представлено 7 вікових категорій учасників, серед яких – учні середніх та старших класів мистецьких шкіл; з «Музичної літератури» – 3 вікові групи, які представляли учні трьох останніх років вивчення навчального предмету.

У день змагання в Олімпіаді зареєструвались 93 конкурсанти з мистецьких шкіл Хмельниччини: 69 учнів з «Сольфеджіо» та 24 учні з «Музичної літератури». Для кожної вікової категорії викладачами предметно-циклової комісії «Теорія музики» були розроблені окремі конкурсні завдання, які враховували особливості програмного матеріалу для кожного класу і мали чітку диференціацію за рівнем складності.

І-й та II-й тури Олімпіади відбулися в один день і містили завдання, розроблені згідно чинних програмних вимог з предметів «Сольфеджіо» та «Музичної літератури». Конкурсні завдання передбачали традиційні форми опитування, серед яких: запис музичного диктанту, ритмічний диктант-пазл, слуховий аналіз елементів музичної мови, тестове опитування, виконання відео-завдань (визначення композиторів за портретом, ідентифікація визначних оперних театрів та всесвітньо відомих виконавців), написання музичної вікторини тощо.

Конкурсні роботи учнів оцінювало журі.  Теоретичний відділ Ізяславської школи мистецтв представляла учениця 8 класу Аліна Кичата (викладач Бернадська К.О.), яка виявила високий рівень підготовки та отримала III місце.

Вітаємо ученицю і викладача та бажаємо їм творчого натхнення, наснаги та наполегливості у досягненні омріяних сходинок професійної майстерності! 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь