A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ізяславська міська громада
Хмельницька область, Шепетівський район

Оплата комунпослуг - щомісячний обов'язок кожного

Дата: 17.04.2024 11:25
Кількість переглядів: 136

Фото без опису

В умовах підготовки комунальних підприємств Ізяславщини до опалювального періоду 2024/2025 рр. одним із проблемних питань, що потребує особливої уваги, - це питання заборгованості споживачів за відповідні комунальні послуги.

Саме оплата споживачами житлово-комунальних послуг впливає на роботу підприємств галузі громади. Адже наразі це є основним джерелом надходжень підприємств житлово-комунального господарства громади, що дозволяє здійснювати цим підприємствам виплату заробітної плати працівникам, сплачувати за спожиті енергоносії, закупляти паливно-мастильні матеріали, найнеобхідніші обладнання для оперативного виконання відповідних ремонтних робіт тощо. Несплата споживачами може призвести до проблем у роботі постачальників.

Так, фінансове становище українських родин зараз непросте. Проте введення воєнного стану в Україні не звільняє споживачів від сплати житлово-комунальних послуг. Виняток становлять люди, які втратили нерухомість внаслідок війни. А тому сидіти, склавши руки, якщо у вас немає грошей на оплату комунальних послуг, не радимо, щоб не стати так званим злісним неплатником (будуть відключені комунальні послуги).

Отже що робити, якщо Ви не можете заплатити за комунальні послуги?

а) звернутися у службу, якій ви заборгували, і просити про реструктуризацію боргу. Часто комунальні служби йдуть на зустріч клієнтам і, наприклад, борг, який сформувався за опалювальний сезон, почастинно виплачують на увесь рік;

б) оформити субсидію на неопалювальний чи опалювальний сезони. Процедура має свої особливості, зокрема потребує документального підтвердження вашого матеріального стану та часткової неплатоспроможності.

Закликаємо усіх жителів усвідомити - якщо хочемо отримувати комфортні послуги (воду і водовідведення, світло, газ, електроенергію та інші), то зобов’язані вчасно платити за ці послуги.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь