A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ізяславська міська громада
Хмельницька область, Шепетівський район

Проведено чергове заняття з національного спротиву

Дата: 16.04.2024 14:55
Кількість переглядів: 123

Фото без опису

В умовах війни та постійної напруженої ситуації як ніколи актуальним і потрібним є проведення різноманітних видів навчань та підготовки кожного і кожної для реагування на гострі та нестандартні ситуації, що можуть виникнути в будь-який момент.

Тому щомісяця згідно календарного плану проводяться  надзвичайно важливі та цікаві навчання для представників Ізяславської міської, Сахновецької та Плужненської сільських територіальних громад з національного спротиву.

Підготовкою мешканців громад займаються досвідчені інструктори, котрі мають досвід у бойових діях та працюють з різними групами військовослужбовців,  зокрема  діляться з присутніми корисною інформацією з особистої практики.

Минулої п’ятниці відбулось чергове таке заняття. Усім відомо, що вивчений матеріал потребує повторення з метою поглиблення знань та удосконалення практичних умінь та навичок. А тому цього разу заняття розпочалось із засвоєння навиків у поводженні зі зброєю (ознайомилися з конструкцією автомата, порядком розбирання та збирання даного виду вогнепальної зброї) та основам домедичної допомоги (користування турнікетом-джгутом). Відпрацьовували техніки надання допомоги шляхом накладання джгута-турнікета на верхні та нижні кінцівки (у ролі піддослідних виступали самі присутні), виконувати це автоматично та в положенні на спині, і т.п. Наполегливість та жага до знань зробили своє діло – турнікети правильно та швидко були накладені на уявні місця ураження.

Окрім того, присутні учасники підвищували свою обізнаність про вміст аптечки для екстрених випадків, яка повинна завжди бути під рукою.

Як стверджують самі інструктори: «Такі заходи надають впевненості дивитись в очі неспокійної реальності, допомагають зміцнювати базу практичних навичок людей, що є надзвичайно актуальним під час воєнного стану, незважаючи на те, що на території Шепетівщини, зокрема у вашій громаді, не ведуться активні бойові дії».

Також під час навчання, яке тривало упродовж трьох годин, його учасники мали можливість закріпити алгоритм розпізнавання вибухонебезпечних предметів та як правильно діяти у разі їх виявлення.  Важливо пам’ятати, що у таких випадках в жодному разі не слід намагатися чіпати їх, адже це повинні робити лише досвідчені фахівці-сапери, які мають відповідний досвід. А сам алгоритм дій пересічного громадянина у випадку підозрілої знахідки на території, подібної нашій громаді, такий:

зупинись;

не панікуй;

не торкайся;

телефонуй 101 або 102.

Фото без описуЗокрема учасники тренінгу дізнались про найпоширеніші види вибухонебезпечних предметів (їх будову), місця їх найчастішого виявлення та багато іншої важливої інформації, яка може допомогти зберегти життя в умовах війни.

Вміти використовувати зброю, знаходити вибухівку та накладати турнікети — це лише частина тих навичок, які можна опанувати, пройшовши безкоштовний курс з національного спротиву.  Наступні ж заняття для усіх охочих за словами інструкторів відбудуться вже «у польових умовах».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь