A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ізяславська міська громада
Хмельницька область, Шепетівський район

Податківці проводять активну роз'яснювальну роботу з питань декларування

Дата: 15.04.2024 15:25
Кількість переглядів: 76

Фото без опису

Фахівці Ізяславської ДПІ Головного управління ДПС у Хмельницькій області щоденно проводять для громадян тренінги з питань декларування доходів, отриманих у 2023 році.

В ході навчання посадовці зазначають, що річну податкову декларацію про доходи за минулий рік зобов’язані заповнити та подати до 1 травня 2024 року громадяни та самозайняті особи, які отримали доходи, що підлягають декларуванню за новою формою, яка затверджена наказом Міністерства фінансів України від 28 серпня 2023 року № 467. Граничний термін сплати задекларованих зобов’язань - до 1 серпня 2024 року.

Також роз’яснюють, що згідно вимог податкового законодавства обов’язковому декларуванню підлягають: доходи від особи, яка не є податковим агентом (в тому числі від здачі в оренду власного рухомого чи нерухомого майна, продажу власного майна, продажу власної сільгосппродукції фізичним особам, тощо); спадок від осіб, які не є членами сім’ї першого та другого ступеня споріднення та подарунки від осіб, які не є членами сім’ї першого ступеня споріднення; доходи від продажу інвестиційних активів; іноземні доходи та ряд інших.

Окремо розповідають про право на податкову знижку, якою громадяни можуть скористатися упродовж усього 2024 року.

Під час зустрічі також ведуть мову про необхідність здійснення розрахункових операцій з застосуванням РРО/ПРРО та, відповідно, видачею фіскальних чеків покупцям, наголошено на обов’язковості офіційного працевлаштування та заробітної плати; щодо погашення податкового боргу по майнових податках, МПЗ, зазначено щодо отримання адміністративних послуг через запис до електронної черги, платники отримали практичну допомогу щодо створення ЕЦП через додаток Приват 24/7 та ін.

Крім того, звертають увагу присутніх на необхідність приведення платниками у відповідність основного виду економічної діяльності, заявленого при реєстрації, фактичному виду діяльності, що здійснюється. Зазначила, що слід використовувати Національний класифікатор України «Класифікація видів економічної діяльності ДК 009:2010» (КВЕД ДК 009:2010), оскільки КВЕД ДК 009:2005 втратив чинність.

Розповідають про електронні сервіси ДПС, які спрощують процес звітування, та закликала своєчасно спланувати подання декларації про доходи.

За матеріалами Ізяславської ДПІ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь