A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ізяславська міська громада
Хмельницька область, Шепетівський район

90 років – це чудовий ювілей, який додає не лише сивину на волосся, але й тішить спогадами та життєвою мудрістю

Дата: 26.03.2024 11:08
Кількість переглядів: 159

Фото без опису

Не шкодуйте про те, що старієте. Багатьом в цьому відмовлено. Життя дається усім, проте старість - обраним. Саме такими словами хочеться розпочати розповідь про довгожительку Ізяславщини -  мешканку с.Новостав Лютарського старостинського округу, учасника війни та багатодітну матір Пундик Олену Григорівну, котрій 25 березня виповнилось 90 років.

Життєвий шлях ювілярки, як і переважно більшості людей тієї епохи, був не з легких, переповнених труднощами та викликами. Дитинство не балувало її, а юні роки припали на лихоліття Другої світової війни, важку повоєнну скруту, свавілля радянської влади…

Важкої праці іменинниця ніколи не боялася. З 16 років працювала в колгоспі телятницею та дояркою. І так 40 років виснажливої праці…

Не думалось ювілярці ніколи, що у поважні роки знову чекатиме на перемогу і хвилюватиметься за земляків на фронті.

Доля готувала для довгожительки чимало складних випробувань, та все ж негаразди загартували в неї дух непохитної жінки, котра на своєму життєвому шляху пережила не лише безліч важких моментів, а й щасливих. Разом з чоловіком виховала і поставила на ноги трьох дітей, та на жаль згодом овдовіла та залишився лише один син, який опікується своєю люблячою матусею.

Наразі вона щаслива бабуся та прабабуся. Онуки та праонуки – справжня радість і розрада, адже наповнюють будинок дзвінкими голосами та невпинною енергією. Поряд з молоддю і пані довгожителька почувається молодшою. Є чим пишатися Олені Григорівні, домочадці радують її день у день, турбуються про неї та бережуть як берегиню роду.

З нагоди такого поважного ювілею у цей день з квітами, подарунками і теплими привітаннями завітали до іменинниці староста Лютарського старостинського округу та працівники місцевих закладів культури. Почесні гості щиро віншували довгожительку подарунками, висловили свою шану та повагу, побажавши міцного здоров'я, життєвого оптимізму, божого благословіння, бадьорості духу, любові й підтримки від родини. Потішна ювілярка тепло дякувала за виявлену до неї увагу та за можливість пригадати роки свого життя. Крім того, у свій день народження  ювілярка побажала усім гостям міцного здоров’я та посмішок на обличчі. Саме це, за її словами, допомогло їй пережити життєві перипетії та лишитися молодою у душі. Обіцяла, приймати гостей і в 100 років.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь