Ізяславська міська громада
Хмельницька область, Шепетівський район

Для оперативного повідомлення про отруєння чи масову загибель бджіл

Дата: 18.03.2024 13:45
Кількість переглядів: 98

Фото без опису

Актуальність проблеми масової загибелі бджіл впродовж останніх років стрімко зростає. Збільшення посівних площ ріпаку, соняшнику, гірчиці призвело до частішого застосування інсектицидів в посівах. В умовах широкого застосування хімічних препаратів у сільському господарстві все гострішою стає проблема для пасічників з охорони і захисту бджіл від отруєнь пестицидами, або хімічного токсикозу.

Для того, щоб уникнути надалі випадків загибелі бджіл, потрібно, щоб пасічники та аграрії неухильно дотримувались вимог чинного законодавства по охороні бджіл.

Зокрема на території Ізяславської міської територіальної громади створена та функціонує  постійно-діюча комісія із встановлення факту отруєння бджіл (рішення виконавчого комітету Ізяславської міської ради від  25 травня 2021 року зі змінами від 28 лютого 2024 року) (з персональним складом комісії можна ознайомитися на сайті міської ради в рубриці «Виконавчий комітет»).

Для оперативного повідомлення про отруєння чи масову загибель бджіл визначено контактну особу – Думу Юлію Ігорівну, контактний номер телефону: (03852) 4-24-96.

Також з метою запобігання від штрафних санкцій, судових витрат та матеріальних компенсацій закликаємо аграріїв, котрі використовують земельні ділянки на території Ізяславщини, своєчасно (за три дні) повідомляти пасічників та Ізяславську міську раду щодо наміру застосування засобів захисту рослин для обробки медоносних рослин із зазначенням дати обробки, назви препарату, ступеня і строку дії токсичності препарату.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь