Ізяславська міська громада
Хмельницька область, Шепетівський район

Відбувся виконком: які рішення ухвалено

Дата: 18.03.2024 12:47
Кількість переглядів: 251

Фото без опису

 

Минулого тижня, 14 березня, відбулось засідання виконавчого комітету  міської ради, яке провів міський голова Сергій Шлегель. Під час зібрання було розглянуто низку питань щодо забезпечення  життєдіяльності громади.

Спершу на засіданні виконавчого комітету міської ради затвердили суми збитків, які зазнав міський бюджет через те, що окремі громадяни та сільськогосподарське товариство користуються земельними ділянками без правовстановлюючих документів, а отже не платять земельний податок. Цього разу сума збитків сягає 7 459 279,33 грн. Попередньо дане питання було розглянуто 12.03.2024 р. на засіданні комісії з визначення та відшкодування збитків власникам землі та землекористувачам. Підготовлені цією комісією акти визначення розміру збитків затвердили члени виконкому. Згідно ухваленого рішення порушники мають відшкодувати визначені збитки (безпідставно збережені кошти) у повному обсязі у визначений термін.

Наступні кілька питань порядку денного стосувалися житлово-комунальної сфери. Отже, учасниками зібрання було прийнято рішення затвердити протоколи засідання конкурсної комісії з проведення конкурсу на здійснення операцій із збирання та перевезення твердих/рідких побутових відходів на території Ізяславської міської територіальної громади від 29 лютого 2024 року, а також визначити відповідно КП «Житлокомунсервіс» та КП «Ізяславводоканал» Ізяславської міської ради виконавцями вищезгаданих послуг на території Ізяславської міської територіальної громади строком на 12 місяців.

Окрім того, з метою поліпшення санітарно-екологічного стану, проведення заходів з благоустрою на території Ізяславщини ухвалено рішення про проведення щорічної акції «За чисте довкілля» у період з 01 квітня по 01 травня 2024 року; затверджено План основних заходів цієї акції, зокрема цим же рішенням  зобов’язано керівників підприємств, установ, організацій незалежно від форм власності, підприємців, мешканців населених пунктів громади провести благоустрій прилеглих територій.

Також членами виконкому було підтримано рішення про видалення зелених насаджень на території Ізяславщини. Мова йшла про старі, аварійні, фаутні, сухі дерева та ті, які загрожують падінням майну та здоров’ю громадян.

Крім того, було ухвалено декілька рішень, що стосуються цивільного захисту: про утворення територіальних формувань цивільного захисту Ізяславської міської субланки Шепетівської районної ланки територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту шляхом об’єднання формувань об’єктового рівня та затвердження Положення про них з метою забезпечення організації і координації аварійно-рятувальних та інших невідкладних робіт з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій в громаді; про затвердження Організаційно-методичних вказівок з підготовки  населення  Ізяславської міської територіальної громади до дій у надзвичайних ситуаціях на 2024-2025 роки з метою організації підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації керівного складу і працівників підприємств, установ та організацій Ізяславщини у сфері цивільного захисту, навчання населення громади захисту і діям у надзвичайних ситуаціях.

Далі присутні учасники перейшли до блоку питань соціальної сфери. У рамках засідання ухвалено рішення про: надання статусу дітей, які постраждали внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів; надання дозволу на вчинення правочину (укладення договору дарування будинку та часток квартири за умови, що неповнолітні діти не втратять права користування цими помешканнями).

Насамкінець учасниками зібрання традиційно обговорено та прийнято рішення стосовно надання допомоги особам на поховання їхніх рідних, а також осіб, які загинули (померли) внаслідок збройної агресії російської федерації. 

З усіх питань порядку денного прийняті відповідні рішення, з якими можна буде ознайомитися на сайті міської ради, відповідно до чинного законодавства.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь