A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ізяславська міська громада
Хмельницька область, Шепетівський район

Ми чуємо тебе, Кобзарю, крізь століття…

Дата: 12.03.2024 10:48
Кількість переглядів: 98

Фото без опису

 Тарас Шевченко - син українського народу. Він став символом волі, символом українського національного руху та відродження. Саме його творчість протягом багатьох років знаходить відгук у серцях українців, пробуджує національну свідомість і гідність. 

Цьогоріч виповнюється 210 років від дня народження Тараса Шевченка. Це привід не лише вшанувати пам’ять Великого Кобзаря, але й згадати його творчість. Актуальність Шевченкового слова, його ідей патріотизму, вболівання за долю України – це те, що об’єднує всіх українців навколо безсмертного «Кобзаря», особливо під час війни. Це можливість щоразу по-новому осмислити його поетичні та прозові твори, краще осягнути минуле та зрозуміти сучасне.

Фото без описуНа знак вшанування пам’яті просвітителя українського народу, в громаді було проведено цілу низку тематичних заходів. Подібні події відбуваються щорічно по всій Україні, проте сувора сучасна дійсність змушує українців по-іншому відчувати усю глибину та силу слів, сказаних митцем два століття тому.

Метою всіх проведених в громаді заходів було привернення уваги дітей до поетичного слова генія, виховання патріотизму, поскільки гортаючи сторінки творчості генія, діти усвідомлюють, що Тарас Шевченко - це більше, ніж митець, - це символ вічної боротьби за свободу і гідність людини, а його творчість - не просто рядки, а сила, що спонукає до боротьби за незалежність і волю України. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь