Ізяславська міська громада
Хмельницька область, Шепетівський район

Відзначили день народження пророка української нації

Дата: 12.03.2024 09:21
Кількість переглядів: 168

Фото без опису

 

У кожного народу існують цінності, які з плином часу не лише не втрачають свого значення, а продовжують залишатися надійною духовною опорою. Для України до таких цінностей належить творчість Тараса Шевченка. Генія, мислителя, пророка, художника… Крізь століття геніальний поет справді був і залишається народним з усіх великих українських митців пера. А його поезія стала єдиною і неповторною для всього українства.

Уже минає 210 років з дня народження Великого сина великого народу, та його живе і мудре слово залишається актуальним та пророчим й сьогодні. Тарас Шевченко – своєрідний  національний оберіг. Пам‘ятають про пророка української нації й мешканці древнього та мальовничого Ізяславського краю.

Нещодавно на території комунального закладу «Ізяславський центр культурних послуг» Ізяславської міської ради відбувся І тур Фестивалю-огляду «Шевченко 4.5.0»,  мета якого - вшанування творчої спадщини Тараса Шевченка, відзначення його внеску в національну літературу, мистецтво та культуру;  популяризація багатогранної творчості видатного Кобзаря; пошук і підтримка обдарованих особистостей, збагачення їх навиками акторської та виконавської майстерності, розвиток естетичних смаків, здатності до творчої самореалізації, стимулювання мистецького потенціалу.

Складаючи велику шану пророку української нації, творчі колективи громади  виконували хорові, вокальні та сольні твори на слова Т.Г.Шевченка, які вже встигли стати так званими національними візитівками. Тематичним доповненням були літературно-музичні композиції та інсценізації за творами Великого Генія.

Члени журі відмітили високу виконавську майстерність учасників заходу та якість виконання художніх творів. Усі підготовлені номери були просякнуті любов’ю до Вітчизни та повагою до творчості Великого Кобзаря. Учасників огляду було нагороджено відзнаками. 

Фото без описуОкрім того, у ході фестивалю присутніми відвідувачами вдалось зібрати кошти на потреби наших оборонців-земляків у розмірі 4400 грн.

Завершився захід виконанням Державного Гімну України та щирою вдячністю Збройним Силам України за «4.5.0», що означає «все спокійно».

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь