A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ізяславська міська громада
Хмельницька область, Шепетівський район

Обговорювались питання перейменування вулиць громади

Дата: 01.03.2024 15:49
Кількість переглядів: 306

Фото без опису

Нещодавно відбулось чергове засідання комісії з  найменування (перейменування) вулиць, провулків, проспектів, площ, парків, скверів, мостів та інших споруд, розташованих на території населених пунктів Ізяславської міської територіальної громади під керівництвом очільниці цієї комісії, заступника міського голови Лесі Божко.

Протягом 15 грудня 2023 року -  15 лютого поточного року відбулось громадське обговорення, котре неодноразово поширювалось на офіційному вебсайті міської ради та сторінках органу місцевого самоврядування у соціальних мережах, щодо перейменування окремих вулиць Ізяславщини на честь місцевих жителів-військовослужбовців Збройних Сил України, котрі загинули під час бойового завдання в зоні бойових дій, та заслуженого працівника культури України, почесного громадянина м.Ізяслав Василя Кравчука, а саме:

вулицю Матросова м.Ізяслав на вулицю Василя Кравчука;

вулицю Гагаріна с.Білогородка на вулицю Олександра Карпова;

вулицю Гагаріна с.Завадинці на вулицю Юрія Дячука;

вулицю Богуцького с.Щурівці на вулицю Юрія Дзюбріна.

За підсумками проведення обговорення з порушених питань до міської ради надійшли лише пропозиції від громадськості вищезгаданих сіл. На підтримку пропозиції щодо перейменування вулиці Матросова міста на честь Василя Кравчука, котрий був відомою людиною на Хмельниччині та заслуженим працівником культури України, не надійшло жодного звернення.

Члени комісії на цьому зібранні обговорювали вищезгадані пропозиції. Розглянувши порушене питання порядку денного, присутні члени комісії більшістю голосів прийняли рішення підтримати запропоновані варіанти заявників з метою вшанування пам’яті наших оборонців та видатної постаті нашої громади Василя Кравчука. Проте крапку в цих питаннях поставлять депутати міської ради – якщо на сесії буде ухвалене відповідне рішення.

Окрім того, у ході зібрання заступник голови комісії, керуючий справами (секретар) виконавчого комітету Ізяславської міської ради Олександр Цись поінформував присутніх учасників, що до Ізяславської міської ради надійшли листи від Шепетівської районної та Хмельницької обласної військових адміністрацій стосовно перейменування вулиць Першотравнева, 1 Травня, 8 Березня та Валі Котика у населених пунктах нашої громади. Проте згідно статті 73 Кодексу законів про працю України 8 Березня (Міжнародний жіночий день) та 1 Травня (День праці) є святковими днями. Загальновідомо, що ці свята є міжнародними, не започаткованими в російській імперії, СРСР чи російській федерації. Те ж саме стосується нашого земляка, чотирнадцятирічного Валентина Котика, котрий у 1944 році загинув у боях під час визволення м.Ізяслав від гітлерівців. Виходячи з вищенаведеного, ці назви топонімії не підлягають перейменуванню. Присутні учасники зібрання підтримали дану позицію.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь