A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ізяславська міська громада
Хмельницька область, Шепетівський район

У МИХНІВСЬКОМУ ЛІЦЕЇ ПРОВЕДЕНО ТЕМАТИЧНИЙ МУЗЕЙНИЙ УРОК ДО ДНЯ СПАЛЕНОГО СЕЛА

Дата: 27.02.2024 15:10
Кількість переглядів: 135

Фото без опису

27 лютого Ізяславським історико-краєзнавчим музеєм спільно із радою Музею Історії села Михнів Михнівського ліцею на базі закладу освіти проведено музейний урок до 80-х роковин спалення в роки Другої світової війни села Михнів.

Розпочався урок із виступу членів ради музею та здобувачів освіти Михнівського ліцею про події 27 лютого 1944 року та про лихоліття Другої світової війни у рідному селі. Учні Михнівського ліцею зачитали присутнім на музейному уроці спогади жителів села Михнів, які були свідками спалення 27 лютого 1944 року нацистами у роки Другої світової війни села.

У своєму виступі завідувач музею Віктор Кучерук ознайомив присутніх учасників із інформаційно-просвітницькою виставкою під назвою «ВІНОК БЕЗСМЕРТЯ. Спалені у Другу світову села Ізяславщини», організованою музеєм. Також Віктор Анатолійович представив книги та інформаційні матеріали із фондів Ізяславського музею, в яких розповідається про лихоліття Другої світової війни на території Ізяславщини. Ця розповідь стала доповненням до виставки, представленої на музейному уроці бібліотекарем ліцею.

Окрім цього, присутні переглянули відеоролик «ВІНОК БЕЗСМЕРТЯ», в якому представлено інформацію про дванадцять спалених нацистами в роки Другої світової сіл Ізяславського краю: Комини, Поліське, Білотин, Сошне, Михля, Васьківці, Клубівка, Двірець, Білижинці, Лютарка, Покощівка, Михнів.

У ході спілкування під час уроку було розглянуто аналогію поводження тоталітарних режимів радянського, нацистського та рашистів по відношенню до мирного українського населення сьогодення на окупованих територіях України - коли одними та іншими окупантами знищувались жінки, діти, старі, житлові будинки, об’єкти соціальної сфери, тощо. Озвучувались й факти про знищення окупантами різних епох людей за національною ознакою.

Фото без описуТакож на музейному уроці виступив директор Михнівського ліцею, депутат Ізяславської міської ради Василь Миронов.

Присутні вшанували пам’ять жертв Другої світової війни та усіх загиблих у ході агресії росії проти України хвилиною мовчання.

 

За матеріалами Ізяславського історико-краєзнавчого музею


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь