Ізяславська міська громада
Хмельницька область, Шепетівський район

Пам’ять про Героїв, завдяки яким ми можемо жити далі та оборонятися, не повинна згаснути ніколи (До других роковин з дня початку повномасштабного вторгнення росії на територію України)

Дата: 26.02.2024 23:13
Кількість переглядів: 228

Фото без опису

24 лютого 2024 року - друга річниця від початку повномасштабного збройного вторгнення російської федерації на територію України.  Хоча сучасна російсько-українська війна розпочалась ще десять років тому, у лютому 2014 року.  Проте два роки тому остаточно викрито справжні наміри агресивного окупанта. Саме ранок 24 лютого 2022, коли ворог почав бомбардування та повномасштабний наступ на Україну, перевернув звичний потік буття мільйонів життів. Тоді ще ніхто не знав, скільки найкращих із нас ми втратимо згодом. За ці два роки повномасштабної війни по всій нашій країні лунала повітряна тривога понад 40 тисяч разів. Проте для нас, українців, - це два роки незламності, 24 місяці мужності, 102 тижні стійкості, 730 днів волелюбності. 

У рамках відзначення річниці повномасштабного російського вторгнення, біля Меморіалу воїнам-героям, загиблим за незалежність України під час АТО, ООС та російсько-української війни, що на території третього відділу Шепетівського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, зібрались мешканці Ізяславщини, зокрема рідні Новітніх Героїв, для того, щоб згадати тих, хто постраждав та загинув унаслідок злочинних дій російської федерації, вшанувати памʼять загиблих/померлих оборонців російсько-української війни, котрі боролись за незалежність, суверенітет та територіальну цілісність нашої держави, починаючи з 2014 року. Разом із ними пам'ять героїв вшанували й представники влади та третього відділу Шепетівського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, а також священнослужителі Православної Церкви України.

У зв’язку з питаннями безпеки,  враховуючи можливі провокації з боку підступного ворога,  тематичний захід пройшов з обмеженою кількістю людей.

Виступаючі із тремтячими голосами у своїх виступах зазначили, що кожен із нас повинен усвідомити: сьогодні ми завдячуємо кожним новим днем нашим захисникам і захисницям. Ще ніколи український народ так не залежав від наших хоробрих оборонців, які з перших днів війни проти росії залишили рідні домівки й близьких людей та відправились у самісіньке пекло за покликом своєї душі і серця, через велику любов до своєї рідної Батьківщини, до люблячої родини, через відповідальність за своїх дітей і онуків. Їх об’єднало бажання, щоб усі ми змогли жити у нашій вільній країні. Кожен із оборонців сподівався повернутись живим додому, промовляючи своїм рідним: "Мамо, до зустрічі", "Дружино, я тебе дуже люблю", "Синочку/донечко, я повернуся». Та, на жаль, не всі змогли... А тому пам’ять про Героїв, завдяки яким ми можемо жити далі та оборонятися, не повинна згаснути ніколи.

Фото без описуПісля цього за участю священнослужителів Ізяславського благочиння Хмельницької єпархії Православної Церкви України відбулася панахида за загиблими/померлими оборонцями російсько-української війни. Її очолив благочинний храмів Ізяславського округу Хмельницької єпархії Православної Церкви України митрофорний протоієрей Володимир Ковальчук.

У знак шани нашим оборонцям, учасники заходу поклали квіти до Меморіалу та вшанували їх хвилиною мовчання.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь