Ізяславська міська громада
Хмельницька область, Шепетівський район

24 лютого - другі роковини повномасштабного вторгнення Росії в Україну

Дата: 24.02.2024 09:03
Кількість переглядів: 244

Фото без опису

 

24 лютого два роки тому росія перейшла останню межу – розпочала криваву повномасштабну війну проти України та геноцид українського народу. Цей напад став кульмінацією загарбницької війни, яку москва розпочала проти України 10 років тому зі злочинної російської анексії Криму, з кривавих боїв на сході нашої держави.

Так, там, де не лунали вибухи й постріли, російсько-українська війна не була такою помітною. Хіба що телевізійні новини на більшості каналів починалися з інформації про ситуацію на Донбасі, на вулицях побільшало чоловіків і жінок у військових одностроях, а на цвинтарях – могил з молодими обличчями на пам'ятниках. Однак атмосфера навколо згущувалася, у повітрі все відчутніше відчувалося зловісне дихання великої війни,  тільки  не всі воліли на це зважати.  Проте перші передранкові вибухи 24 лютого 2022 року на території України змінили все.

Повномасштабне вторгнення російських військ в Україну остаточно зірвало маску з агресивного путінського режиму, що 10 років прикидався «миротворцем» та «третьою стороною» у війні на сході України, поширюючи на весь світ дезінформацію, брехню про «Донецьку та Луганську народні республіки», які насправді є підконтрольними москві окупаційними режимами в Донецькій та Луганській областях України. Російська федерація, називаючи захоплення чужих територій «звільненням», «допомогою місцевому населенню», «місцевим конфліктом», «захистом прав росіян» тощо, на очах у міжнародної спільноти здійснювала великий злочин проти українського народу, проти незалежної суверенної держави.

Своєю збройною агресією росія розв’язала першу в XXI столітті континентальну війну в Європі, підірвавши систему колективної світової безпеки, встановлену після Другої світової війни. Окупант цілеспрямовано підживлює імперські амбіції, що зазнали удару через розвал Радянського Союзу, й відпрацьовує методи відновлення імперського проєкту. На тимчасово окупованих українських територіях росіяни повторюють найгірші практики нацизму.

Та за весь цей час українці продемонстрували світові приклади мужності, сміливості, стійкості, кмітливості та єдності перед жорстоким ворогом, що значно переважає. Десятки тисяч учорашніх інженерів, менеджерів, викладачів, продавців, водіїв, бізнесменів, архітекторів, бухгалтерів, студентів (список можна продовжувати ще довго) стали солдатами ЗСУ та Нацгвардії, бійцями підрозділів територіальної оборони, волонтерами. Серед них й місцеві жителі Ізяславщини, за що їм безмежна вдячність. Героїчний український опір – це не лише боротьба за фізичне виживання та свободу країни. У цій війні ми захищаємо свій європейський вибір, свої національну ідентичність і цінності як частину європейських.

Не маючи спроможності перемогти на полі бою, російська держава-терорист вдається до варварських обстрілів українських населених пунктів  та критичної інфраструктури. Повітряні тривоги змінюють одна одну вдень і вночі. На площі в 603 700 км кв. немає жодного безпечного місця. Більшість ракетних атак націлені на цивільні об’єкти. Руйнуючи нашу енергетику, російські терористи прагнуть спричинити в Україні гуманітарну катастрофу та суспільний хаос, знищити економіку.

Десять років страху, сліз, болю, жаху, розпачу…За цією цифрою стоять скалічені долі дітей та дорослих, щоденні ракетні удари, обстріляні та зруйновані цілі міста та села, інфраструктура, окупація українських територій, мільйони людей через невиправданий напад росії змушені були полишити свої домівки.

А ще за цією цифрою ховаються найстрашніші слова – смерть і ніколи… Низько схиляємося перед кожним загиблим Героєм. Пам’ятаємо і глибоко сумуємо за кожним замордованим і вбитим окупантами цивільним українцем й українкою.

Від 2014 року Україна бореться за суверенітет і соборність. Так, наразі російським агресором тимчасово окуповано окремі українські землі. Проте усі вони обов’язково будуть звільнені. Шлях до перемоги не буде легким, та ми не можемо зупинятися і не маємо права на втому. Кожен на своєму місці мусить робити задля неї все, що в його силах. Тим більше, що нині нам допомагає весь цивілізований світ: війна наочно продемонструвала, хто нам ворог, а хто – справжній надійний друг. Україна неодмінно переможе ворога й відновить територіальну цілісність.

Вистояли – переможемо! Разом ми – сила!

 

З вдячністю та з Україною у серці,

міський голова Сергій Шлегель


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь