A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ізяславська міська громада
Хмельницька область, Шепетівський район

Залишаймося гідними Героїв Небесної Сотні

Дата: 21.02.2024 17:04
Кількість переглядів: 163

Фото без опису

Щорічно 20 лютого в Україні відзначають День Героїв Небесної Сотні. Це не просто офіційна подія в календарі, а особливий момент, коли зламалися старі корупційні шаблони та сформувалася чітка політика протидії спрямованості на росію в зовнішньополітичному курсі. Ціллю Революції Гідності було досягнення свободи та демократії, й це коштувало нам кривавої жертви Героїв Небесної Сотні.

Цьогоріч виповнюється десята річниця однієї з найтрагічніших подій сучасної історії країни - розстрілу нелюдами рашистської подоби беззбройних мирних протестувальників, котрі в буремні зимові дні 2014 року відстоювали на Майдані свободу, справедливість, честь і гідність української нації.

Жорстокі розправи над мирним населенням поклали початок кровопролитній боротьбі з російським агресором, який анексував у 2014 році Крим, посягнув на Донбас та Луганщину, а з лютого 2022 року вчинив повномасштабне вторгнення на територію України. Ця боротьба триває й досі…

Аби вшанувати полеглих, залишатися відданими пам'яті Героїв, їхньому героїзму, у свято-Миколаївському храмі Православної церкви України міста Ізяслав відбулася панахида за участю представників духовенства Ізяславського благочиння Хмельницької єпархії Православної Церкви України. Її очолив настоятель храму, благочинний храмів Ізяславського округу митрофорний протоієрей о.Володимир Ковальчук.

По завершенню до присутніх звернулися священнослужителі зі словами скорботи та пам’яті про невинно вбитих майданівців та жертв російсько-української війни, які віддали своє життя за гідність, честь та свободу українського народу.

Фото без описуУ своїх пастирських зверненнях вони зазначили, що чітка громадянська позиція та готовність відстоювати її до кінця – це ті якості, які мали Герої Небесної Сотні та які гідно наслідують наші захисники сьогодні. Описати глибину трагедії та болю, які впали невимовним тягарем на Україну, нині не під силу нікому. Проте вшановуючи новітніх Героїв, ми повинні усвідомити, наскільки важливо не лише пам'ятати й шанувати їх подвиг, а й єднатись українським народом для того, щоб докладати максимум зусиль кожного з нас заради спільної перемоги.

 Залишаймося гідними наших Героїв!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь