A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ізяславська міська громада
Хмельницька область, Шепетівський район

21 лютого - Міжнародний день рідної мови

Дата: 21.02.2024 10:00
Кількість переглядів: 80

Фото без опису

Сьогодні, 21 лютого, Міжнародний день рідної мови – день, котрий нагадує про право кожного розмовляти рідною мовою у своїй країні.

Мовну ідентичність нашої солов'їної намагалися впродовж не одного століття ліквідувати більше, ніж будь-яку іншу мову. Як стверджує Ліна Костенко: «Нації вмирають не від інфаркту. Спочатку їм відбирають мову». Та попри всілякі заборони, українське слово вистояло та відродилося!

Наша рідна українська мова -  одне із найцінніших надбань, які створили й залишили нам наші попередники. Це душа нашого народу, його генетичний код. Вона зберігає в собі тисячолітні традиції, звичаї та цінності нашого народу. У рідному українському слові ми відчуваємо народну мудрість, високий дух пращурів та чарівливу красу української природи. А також наша солов’їна -  одна з найбагатших і наймелодійніших мов світу!

Сьогодні за рідну мову, національну ідентичність та право бути господарями на своїй землі гинуть кращі сини і доньки України. Росія, як і попередніми століттями, знищує українські книги, культурні надбання, полює на патріотичних відчайдухів, котрі на окупованих територіях продовжують боротися проти намагань агресора відтворити на одвічно українських землях совєтську територію з піонерськими маршами, радянськими піснями та агітплакатами.

Через свою рідну мову дали всьому світові зрозуміти, що українці – справді велика нація, зі своєю культурою, своїми звичаями і своєю історією, яка сягає глибокої давнини.

Як і раніше, очевидна істина: МОВА МАЄ ЗНАЧЕННЯ!

А тому, щоб примножити й зберегти нашу рідну українську мову для наших нащадків, нею необхідно не лише розмовляти, а й думати та мріяти, дивуватись і любити, підтримувати націю мужніх та нескорених!

Тож нехай наша солов’їна завжди звучить як мелодія серця! Нехай вона передається з покоління в покоління як вічне джерело віри, надії та любові до нашої Батьківщини!

З Днем рідної мови!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь