A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ізяславська міська громада
Хмельницька область, Шепетівський район

Навчання з базової підготовки до національного спротиву тривають

Дата: 19.02.2024 23:07
Кількість переглядів: 204

 

Після повномасштабного вторгнення окупантів на територію України, в нашій країні реалізується комплекс дій, спрямованих на максимальне залучення цивільного населення до навчань з основ оборони та тактичної медицини. Так, минулого тижня на території Ізяславщини в межах підготовки населення до національного спротиву відбулися чергові навчання для представників Ізяславської міської, Сахновецької та Плужненської сільських територіальних громад. Цього разу заняття були більш практичні.

Навчальний курс провели досвідчені інструктори, котрі спеціалізуються на спеціальній тактичній підготовці населення, а також працюють з різними групами військовослужбовців.

Фахівці поділились своїм вмінням та бойовим досвідом з актуальних на сьогоднішній день питань по захисту держави. Значну увагу приділяли навичкам поводження зі зброєю та основам домедичної допомоги.

Присутні учасники ознайомитись з різними видами зброї та засобами захисту, а також виконували практичні вправи (відпрацювання навичок швидко приводити зброю в бойову готовність; приймати положення для стрільби і т.п.), що дало змогу швидко засвоювати прийоми та опановувати нові навики з вогневої підготовки.

Окрім того, слухачі продовжили вдосконалювати свої навички у наданні домедичної допомоги, навчились розпізнавати види кровотеч та освоїли специфіку їх зупинки. Зокрема, під наглядом інструкторів усі бажаючі мали змогу повправлятися у правильному накладенні турнікета на верхні та нижні кінцівки, щоб зупинити кровотечу. Адже побутова травма або поранення у ході війни можуть стати критичними та призвести до значної втрати крові і навіть до смерті потерпілого. Лише володіння базовими навичками можна врятувати життя людині.

Також учасники отримали інші базові знання, які можуть стати в пригоді у реальній ситуації.

Подібні навчання у громаді продовжаться згідно календарного плану.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь