Ізяславська міська громада
Хмельницька область, Шепетівський район

Домашнє насильство – це не проблема окремої родини, а проблема цілої країни

Дата: 15.02.2024 20:19
Кількість переглядів: 124

Фото без опису

15 лютого  головною юристкою сектору «Ізяславське бюро правничої допомоги» Шепетівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правничої допомоги» Зоєю Гонтарук проведено правопросвітницький семінар для осіб, які перебувають на обліку в Ізяславському відділі Шепетівської філії Хмельницького обласного центру зайнятості, на тему: «Запобігання та протидія домашньому насильству».

Традиційно домашнє насильство охоплює вразливі групи населення.  А тому під час заходу присутнім озвучено форми домашнього насильства, зокрема проінформовано про те, як реагувати на випадки насильства в сім’ї, про установи, які надають допомогу постраждалим від цього злочину, та порядок звернення до таких установ.

Також наголошувалось, що згідно пункту 22 частини першої статті 14 Закону України «Про безоплатну правничу допомогу» особи, які постраждали від домашнього насильства або насильства за ознакою статі, мають право на правничі послуги, передбачені пунктами 2 і 3 (представництво інтересів у судах, інших державних органах; складання документів процесуального характеру) частини другої статті 13 цього Закону, з питань, пов’язаних із захистом їхніх прав, визначених Законами України «Про запобігання та протидію домашньому насильству» і «Про забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків».

Насамкінець акцентувалась увага на тому, що, не можна допускати, щоб факти домашнього насильства замовчувалися, а також потрібно, щоб жертви насилля без вагань зверталися по допомогу та отримували належний захист своїх прав.  


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь