Ізяславська міська громада
Хмельницька область, Шепетівський район

15 лютого - День вшанування учасників бойових дій на території інших держав

Дата: 15.02.2024 10:41
Кількість переглядів: 210

Фото без опису

15 лютого в Україні відзначають День вшанування учасників бойових дій на території інших держав. Щорічно у цей день український народ віддає данину поваги усім, кому, виконуючи нелегкий інтернаціональний обов’язок, судилося пройти вогняні бойові дії в «гарячих» точках планети, а також  вшановуємо пам’ять тих, хто не повернувся додому, до своїх родин із кривавих війн та локальних конфліктів ХХ століття.

Лише у період з 1992 року Україна взяла участь у 25 миротворчих операціях ООН з підтримки миру та безпеки, до яких долучилося 42 000 українських громадян. Куди б не закидала доля наших земляків, яким довелося брати участь у миротворчих операціях, вони завжди чесно й сумлінно виконували військову присягу. За хоробрість, високий професіоналізм, надійність і благородство вони заслужили щиру подяку багатьох народів та примножили авторитет України як країни-миротворця.

Однією з найбільших військових операцій з часів Другої світової стала війна в Афганістані. 15 лютого 35 років тому керівництво СРСР завершило вивід радянських військ з Афганістану. У тій несправедливій війні, розв’язаній Кремлем, за 10 довгих років взяли участь 150 тисяч українців, серед яких були хлопці з Ізяславщини. На жаль, не всім вдалося повернутися додому живими. Чимало з них відійшло у вічність, втративши здоров’я на афганській землі. Ця кривава війна загартувала ціле покоління громадян нашої держави, навчивши понад усе цінувати життя, людяність і справедливість.

Протягом більш ніж трьох десятиліть московські правителі ще не раз використовували своїх громадян як «гарматне м'ясо» у боротьбі за примарні геостратегічні цілі. Відбувається це і в наші дні, під час неспровокованого і невмотивованого нападу армії росії на Україну. Підступний ворог намагається знищити нашу суверенність та незалежність.

Після вторгнення російських окупантів на українську землю, сотні ветеранів збройних конфліктів, які відбувалися на території інших держав, добровільно пішли захищати свої землі від ворожої навали з боку росіян. Досвідчені українські воїни-інтернаціоналісти  використовують свій досвід і знання у боях з ворогом. Боронять Україну й усі миротворці, які перебували у цей момент з відповідними місіями на територіях інших держав та за рішенням Президента були відкликані додому.

Їм не потрібно розповідати про ціну мирного неба – вони її знають. Їхній подвиг та військовий досвід є гідним прикладом патріотизму для сучасних воїнів, що захищають кордони нашої держави, а патріотизм для воїнів-інтернаціоналістів  – не порожній звук, це рідна земля, рідне місто, село, рідна Україна!

У цей день ми схиляємо голову перед живими і полеглими, перед тими, хто захищав і захищає найвищі ідеали добра на Батьківщині та у різних країнах світу. Низький уклін батькам та матерям, які виховали Героїв.

Час не підвладний викреслити з пам’яті героїчні подвиги, приклади вірності військовому обов’язку, що продемонстрували наші земляки, яким довелося нести нелегку військову службу в інших державах світу.

Честь вам і слава!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь