A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ізяславська міська громада
Хмельницька область, Шепетівський район

Життя дається усім, та старість - обраним

Дата: 05.02.2024 18:31
Кількість переглядів: 283

Фото без опису

Життя дається усім, та старість - обраним. 04 лютого свій 90-річний ювілей зустріла жителька села Припутні Білівського старостинського округу, ветеран праці Левчук Ганна Павлівна. До оселі ювілярки завітали староста Білівського старостату Микола Чорний та працівники закладів культури округу. Квіти, теплі слова та подарунки стали свідченням поваги та вдячності іменинниці за її життєвий шлях. З посмішкою, приваблива у своєму поважному віці, світла, натхненна і доброзичлива господиня дому була зворушена увагою візитерів, тож у свою чергу висловила щиру вдячність за теплі слова і небайдуже ставлення.

Життєвий шлях ювілярки довжиною у дев´ять десятків років був не з легких, переповнений труднощами та викликами. Дитинство пролетіло птахом як один день. А юність – обпалена Другою світовою війною. Не раз дивилася смерті в обличчя. Також довелось на своєму віку побачити свавілля радянської влади, голодомор, повоєнну скруту і важку відбудову України після руйнації.

 Все свідоме життя іменинниці, починаючи з дуже раннього віку – у гіркій праці: разом з мамою в полі на півнорми, сіяла на сівалці, вручну із батьком косила горох, згодом працювала телятницею. У ті часи потрібно було платити  величезні податки. У зв’язку із неспроможністю її родини платити такі податки, доводилось так рано працювати разом із дорослими.

Не думалось ювілярці ніколи, що у поважні роки знову чекатиме на перемогу України над ворогом і хвилюватиметься за земляків на фронті.

Доля готувала для довгожительки чимало складних випробувань, та все ж негаразди загартували в неї дух непохитної жінки, котра на своєму життєвому шляху пережила й щасливих моментів. З коханим чоловіком народили й виховали чудову доньку. Наразі Ганна Павлівна - щаслива бабуся двох онучок та прабабуся п’ятьох праонуків - справжня радість і розрада, адже наповнюють будинок дзвінкими голосами та невпинною енергією, коли приїздять в гості. Поряд з молоддю і ювілярка почувається молодшою. Єдине, про що журиться й чого щиро прагне наша іменинниця - щоб якомога швидше закінчилась російсько-українська війна та щоб її нащадки жили під мирним, незалежним небом України.

На прощання присутні гості побажали довгожительці зберігати таку ж іскру і радість до життя і зустріти ще не один славний ювілей.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь