A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ізяславська міська громада
Хмельницька область, Шепетівський район

Бій під Крутами – бій за майбутнє України

Дата: 29.01.2024 08:27
Кількість переглядів: 89

Фото без опису

Двадцяте століття залишило нам у спадок безліч трагічних сторінок історії. Серед них і події 29 січня 1918 року. Саме цього дня відбувся бій під Крутами, що на довгі роки став одним із символів патріотизму та жертовності у боротьбі українського народу за незалежність та свободу. Молоді хлопці, зустрівшись віч-на-віч із переважною більшістю більшовиками, свідомо пішли на смерть заради свободи нашої держави. Оборонці були різного походження, хтось мав бойовий вишкіл, а хтось уперше взяв до рук зброю. Проте, кожен чітко розумів головне – Україна потребує захисту. Їхній визначний подвиг дав поштовх до проголошення самостійності та незалежності Української народної республіки.

Історія, на жаль, повторюється. Як і більше ста років тому, так і сьогодні Україна продовжує тримати оборону від нащадків російсько-більшовицького агресора – рашистів. Як і тоді, так і зараз стали на захист своєї країни тисячі українців, які ще вчора були мирними людьми (вчителі, студенти, менеджери, бізнесмени, історики, співаки тощо), проте з гарячими серцями, міцними переконаннями, непохитною любов’ю до Батьківщини - гідні нащадки Героїв Крут. Наші оборонці крок за кроком придушують російську навалу, відстоюють свою ідентичність та суверенітет України.  

За понад сто років у московитів не змінилися способи ведення війни. В сучасному збройному протистоянні армія російської федерації так само несе на окуповані території мародерство, масові вбивства, катування, ґвалтування, викрадення представників місцевого самоврядування, священників, журналістів, активістів, і т.п. Рашизм – це геноцид.

Тоді захисники української незалежності не змогли вистояти в боротьбі з переважними силами агресора. Сьогодні ми маємо завершити їхню справу. У нас є професійна, патріотична та вмотивована армія, а також міжнародна підтримка. І ми знаємо, що поразка у війні з росією означає для українців репресії, Голодомор, депортації та знищення нашої ідентичності.

Трагедія під Крутами знайшла палкий відгук у серцях свідомих громадян України і далеко за її межами. Не можна викреслити з пам’яті людської той великий та безсмертний подвиг юнаків, які полягли під Крутами в боротьбі за вільну Україну. Їхній подвиг завжди нагадуватиме нам про мужність і стійкість молодих українських воїнів, силу українського духу. І як би ворог не намагався нас зламати - йому це не вдасться, бо ми, українці, маємо і продовжуємо творити історію Незламності.

Вшановуємо пам’ять героїв, загиблих під Крутами. Пам’ятаємо тих, хто віддав своє життя в боротьбі за незалежну Україну!

Шануємо наших захисників, хто сьогодні боронить Українську державу від російського агресора, за право жити у вільній країні на своїй Богом даній землі! Цінуємо подвиг кожного!

Слава Україні та її Героям!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь