Ізяславська міська громада
Хмельницька область, Шепетівський район

В Ізяславській громаді податківці та старости округів обговорили особливості оподаткування

Дата: 24.01.2024 09:28
Кількість переглядів: 306

Фото без опису

Начальник Ізяславської державної податкової інспекції Олександра Семендяк провела робочі зустрічі з старостою Мислятинського старостинського округу Іриною Гордієнко та старостою Радошівського старостинського округу Володимиром Годованцем.

У ході зустрічей надано роз’яснення щодо особливостей нарахування майнових податків громадянам, у тому числі МПЗ, порядок звірки нарахованих сум та сплати податків до бюджету, порядок та необхідність актуалізації своїх реєстраційних даних громадянами, необхідність контролю за порядком проведення розрахунків із застосуванням РРО/ПРРО або КОРО за продані товари/надані послуги СГД на території старостинських округів громади. Також було обговорено питання погашення боргів громадян, які проживають на території старостинських округів, надано відповідні переліки боржників.

Начальник ДПІ повідомила про початок з 01 січня 2024 року кампанії щорічного декларування доходів громадян, яка триватиме до 01 травня 2024 року, зазначила, що за вибором платника декларацію про майновий стан і доходи, отримані протягом 2023 року, можна подати особисто, поштою або засобами електронного зв’язку.

Олександра Семендяк зауважила щодо переваг подання звітності в електронному вигляді, завдяки сервісу ДПС "Електронний кабінет" та застосунку «Моя податкова» скорочується час на оформлення та подання звітності до контролюючого органу, можна дізнатися про наявність чи відсутність податкового боргу, сплатити податки до бюджету.

Начальник ДПІ також зазначила про переваги використання єдиного рахунку, про необхідність застосування з 01 січня 2024 року платіжних терміналів для розрахунків платіжними картками, про можливість отримання податкової знижки, про оподаткування благодійної допомоги ВПО, звернула увагу на зміну порядку заповнення реквізиту "Призначення платежу" в платіжних інструкціях відповідно до наказу Міністерства фінансів України від 22.03.2023 N148.

Олександра Семендяк нагадала, що на базі ГУ ДПС створена електронна скринька Комунікаційної податкової платформи за адресою km.ikc@tax.gov.ua, на яку можна звернутись з нагальними питаннями стосовно податкового та іншого законодавства, контроль за виконанням якого покладено на органи ДПС.

Фото без опису

 

За матеріалами Ізяславської державної податкової інспекції


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь