Ізяславська міська громада
Хмельницька область, Шепетівський район

Відбулось чергове засідання Координаційної ради з національно-патріотичного виховання

Дата: 23.01.2024 11:40
Кількість переглядів: 160

Фото без опису

Минулого тижня під керівництвом заступника міського голови Лесі Божко відбулося чергове  засідання координаційної ради з національно-патріотичного виховання при виконавчому комітеті Ізяславської міської ради.

Спершу члени ради заслухали питання діяльності військово-патріотичних гуртків на базі закладів освіти громади. Із цим питанням виступив голова громадської організації «Рада ветеранів 8 окремої бригади спеціального призначення» Василь Тележинський, котрий займається вихованцями клубів «Каскад» (Ізяславський ліцей № 2 імені О.Кушнірука Ізяславської міської ради) та «Патріот» (Ізяславський ліцей № 5 імені О.П.Онищука Ізяславської міської ради). У своєму виступі він зауважив, що незважаючи на воєнний стан і обмежене фінансування, на території Ізяславщини активно проводяться заходи з реалізації національно-патріотичного виховання учнівської молоді на базі закладів освіти громади. У 2014 році було відновлено діяльність вищезгаданих гуртків. Навчання гуртківців було спрямовано на десантно-повітряну підготовку (парашутисти). Проте після повномасштабного вторгнення окупантів на територію України, небо наразі закрите для польотів. У зв’язку із цим, навчання спрямовано на інженерно-вогневу підготовку школярів, зокрема виживання в екстремальних умовах тощо. Поділився досягненнями юних патріотів у різноманітних змаганнях, а також озвучив ряд проблемних питань, над якими слід попрацювати.

Методист КЗ «Ізяславський будинок творчості дітей та юнацтва» Ізяславської міської ради Лариса Хмиз спільно із завідувачем сектору культури та туризму міської ради Валентином Соловйовим проінформували присутніх учасників зібрання про волонтерський рух в закладах освіти та культури як основу розвитку гуманної особистості, її соціалізації та становлення громадського суспільства в Україні. В умовах війни кожен із нас намагається робити все можливе й неможливе, аби бути корисним для наших оборонців, Батьківщини. До масштабного волонтерського руху на Ізяславщині долучалися навіть мешканці із найменшого населеного пункту нашої громади, аби допомогти тим, хто залишився без домівки, аби підтримати наших захисників. Це люди різного віку, професій, соціального статусу, проте з великими гарячими українськими серцями. Навіть школярі стали частиною великої боротьби – виготовляли вироби, малювали, співали тощо, щоб доєднатися до волонтерських ініціатив, аби не залишатися осторонь, коли вся країна протистоїть ворогу.

Окрім  того,  у  час  повномасштабної  війни  працівники галузі культури активно долучилися до волонтерського руху, максимальної підтримки оборонців та внутрішньо-переміщених осіб.

Робота закладів культури була спрямована на культурне, патріотичне виховання населення, відродження українських народних традицій. Усі планові заходи (різні  за  формою  та  тематикою  культурно-дозвіллєві  заходи  та   концерти), що проводяться закладами культури громади у співпраці з громадськими та волонтерськими організаціями, організовувались з метою збору коштів на підтримку Збройних сил України та  захисників-земляків.

Лише у ході проведення 12 благодійних заходів на головній сцені КЗ «Ізяславський центр культурних послуг» було зібрано понад 100 тис.грн.

Завдяки виступам на вуличних локаціях артистів духового оркестру комунального закладу було зібрано понад 40 тис.грн.

Крім того, методист КЗ «Ізяславський будинок творчості дітей та юнацтва» Ізяславської міської ради Лариса Хмиз прозвітувала про проведення Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» (Джура) у закладах освіти Ізяславщини. Метою цієї гри є військово-спортивне й національно-патріотичне виховання української молоді на основі традицій українського козацтва. Підводячи підсумки, виступаюча зазначила, що школярі, доводячи свою кмітливість, спритність та хоробрість, наполегливо й завзято проходили випробування. Програма була різноманітною та насиченою. «Джура» подарувала усім учасникам  яскраві емоції, досвід, що допоможе кожному гідно зустріти виклики повсякденного життя, перемагаючи труднощі та перешкоди.

Насамкінець члени координаційної ради  обговорили пропозиції до плану роботи ради на 2024 рік та затвердили його.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь