Ізяславська міська громада
Хмельницька область, Шепетівський район

Зі світлом Різдвяної зорі

Дата: 05.01.2024 19:35
Кількість переглядів: 141

Фото без опису

 

Колядування, щедрування та посівання здавна були улюбленими зимовими розвагами українців. Ці обрядові традиції прийшли до нас з давніх давен.

Та кривава війна, розпочата російськими окупантами, біль та страждання внесли свої корективи у традиційні колядки - з’явилися нові, з основним лейтмотивом про молитву до новонародженого Господнього Сина та про повернення до родин українських захисників, про наближення Перемоги України над ворогами, про відродження мирного завтра для українців. Події, які відбуваються в нашій країні, не залишають нікого байдужим. Адже війна не оминула нікого, вона вплинула на всіх. Зараз, як ніколи, важливо пам’ятати про українські традиції, адже колядки, щедрівки й віншування несуть у собі велику силу.

Не порушуючи добрих традицій, до Ізяславської міської ради завітали колядники – прихожани храму Святого великомученика і цілителя Пантелеймона Православної церкви України (м.Ізяслав) на чолі із благочинним храмів Ізяславського округу Хмельницької єпархії ПЦУ митрофорним протоієреєм о.Володимиром Ковальчуком. Колядники прославляли новонародженого Христа та віншували на щасливий рік для України, зокрема Ізяславщини, а також  щоб Господь дав сили та наснаги нашим оборонцям побороти окупантське зло і викорінити його з нашої країни.

Слухачі були враженні підбіркою колядок та їхнім сакральним звучанням. Колядки наповнили душі та серця присутніх добром, радістю та вірою у світле майбуття.

Своєю чергою керівництво міської ради подякувало за насолоду творчістю і талановите виконання колядок, а також присутні учасники зробили свій внесок до збору колядниками коштів на потреби Збройних Сил України.

У народі кажуть: що побажають колядники – обов’язково має здійснитися у Новому році. Тож, щиро сподіваємось на довгоочікувану Перемогу над російськими окупантами  та повернення наших захисників додому живими.

Різдвяне послання Митрополита Київського та всієї України Епіфанія

Різдвяне послання Преосвященного єпископа Хмельницького і Кам'янець-Подільського Павла

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь