Ізяславська міська громада
Хмельницька область, Шепетівський район

Коляда зі сльозами, коляда у вихорі війни

Дата: 03.01.2024 17:01
Кількість переглядів: 271

Фото без опису

Новорічно-різдвяних свят чекають із нетерпінням і дорослі, і діти. Адже ці свята приносять чимало радості, тішать своїм затишком, спокоєм, надією на краще. А також створюють неповторну атмосферу, духовний настрій і відчуття радості народження Спасителя світу.

З року в рік самодіяльні колективи, фольклорно-етнографічні гурти, фольклорні колективи, церковні хори, окремі виконавці, не байдужі до збереження, примноження й популяризації славних традицій та обрядів України й Ізяславщини, у такий період збираються, щоб відчути дух єднання, взаєморозуміння та гармонії.

Проте вже котрий рік подібні тематичні заходи відбуваються із гірким присмаком у зв’язку із вторгненням окупантів на територію.

Так, колядки та щедрівки – це невід’ємна частина святкування новорічно-різдвяних свят, та за останні роки стали молитвою до Бога у відповідній формі.

Цими вихідними у комунальному закладі «Ізяславський центр культурних послуг» Ізяславської міської ради відбувся щорічний фестиваль колядок, щедрівок та різдвяних піснеспівів «У колі друзів». Тематичний захід  тривав майже дві години. Вражав та дивував різноголоссям та багатогранністю обрядового дійства. Спів виступаючих проникав у самісіньке серце глядачів, котрі не шкодували оплесків.

Високі, чисті та гучні голоси нотного хору та хору храму Святого великомученика і цілителя Пантелеймона Православної церкви України (м.Ізяслав), хору храму святого Миколая Чудотворця Православної церкви України (м.Ізяслав), хору Свято-Космодаміанського храму Православної церкви України (с.Клубівка), хору Свято-Покровського храму Православної церкви України (с.Радошівка) сповіщали про народження Сина Божого,  про довгождану Перемогу України та мир, які зараз близькі кожному українцю та українці.

Подарували глядачам промінчики позитиву та автентичності виступи дитячого хору храму Святого великомученика і цілителя Пантелеймона Православної церкви України (м.Ізяслав), народного аматорського фольклорного ансамблю с.Ріпки, народного ансамблю української пісні «Терниця» КЗ «Ізяславський центр культурних послуг» Ізяславської міської ради, сімейного дуету Власюків.  

Неперевершеним було мелодійне виконання віншувань гостей із інших громад: хору Свято-Троїцького храму с.Плужне, хору Свято-Ільїнського храму с.Варварівка, хору храму Казанської ікони Божої матері с.Голики, хору Храму Святої Параскеви П’ятниці (с.М’якоти), хору храму Свято-Дмитріївського (с.Ліщани).

На звершення заходу усі колективи разом заспівали «Добрий вечір тобі, пане господарю».

Фестиваль різдвяних пісень вкотре підтвердив національну ідентичність, колорит, самобутність та оригінальність величної української культури. Спів учасників ще раз підкреслив, як важливо берегти традиції та звичаї нашого народу, передавати їх із покоління в покоління та нести крізь віки. А також тематичний захід подарував усім тверде переконання, що Україна була, є і буде. Ніхто ніколи не здолає наш український дух.

Учасники фестивалю віншували не задарма, організатори підготували кожному колективу відповідний диплом.

Фото без описуА зібрані під час заходу кошти у розмірі 7693 грн. передано для настоятеля, благочинного храмів Ізяславського округу Хмельницької єпархії Православної Церкви України, митрофорному протоієрею отцю Володимиру Ковальчуку для придбання необхідних речей нашим відважним захисникам, які наразі на передовій. 

Сподіваємось, що наступного разу фестиваль зуміє зібрати ще більшу кількість учасників, які прославлятимуть народження Сина Божого та нашу славетну перемогу Добра над злом.

ВСЕ БУДЕ УКРАЇНА!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь