Ізяславська міська громада
Хмельницька область, Шепетівський район

Які рішення увалено на засіданні виконавчого комітету міської ради

Дата: 22.12.2023 15:13
Кількість переглядів: 335

Фото без опису

20 грудня під керівництвом міського голови Сергія Шлегеля відбулося чергове засідання виконавчого комітету міської ради, у ході якого детально обговорювались шляхи вирішення питань життєдіяльності громади в умовах воєнного часу.

Традиційно частина рішень стосувалася питань фінансового планування та його звітування КП «Сошне», КП «Житлокомунсервіс», КП «Ізяславтепломережа», КНП «Ізяславський центр первинної медико-санітарної допомоги», КНП «Ізяславська міська багатопрофільна лікарня», а також погоджено штатний розпис цих підприємств та КП «Ізяславське міське бюро технічної інвентаризації».

Крім того, члени виконкому схвалили проєкти рішень «Про внесення змін до бюджету Ізяславської міської територіальної громади на 2023 рік» та «Про бюджет Ізяславської міської територіальної громади на 2024 рік».

Далі присутні учасники перейшли до блоку питань соціальної сфери.

У рамках засідання ухвалено рішення про звільнення батьків від плати за харчування дітей, що відвідують заклади освіти Ізяславщини, на 2024 рік. Отже з наступного року як у школах, так і в дитячих садочках безкоштовно харчуватимуть дітей таких категорій:

  • чиї батьки захищають (захищали) Україну (учасники бойових дій відповідно до постанова КМУ від 20.08.2014 р. № 413 та які беруть (брали) безпосередню участю у бойових діях у період після оголошення воєнного стану в Україні на підставі підтверджуючого документа з військової частини);  

  • дітей з інвалідністю;

  • дітей 1-4 класів.

Крім того, звільнено від плати за харчування дітей дошкільного віку в закладах освіти громади у розмірі 50% батьків, у складі сімей яких троє і більше дітей.

Також своїми рішеннями члени виконкому надали статус дітям, які постраждали внаслідок  воєнних дій та збройних конфліктів; встановили опіку над дитиною-сиротою та затвердили форми акту обстеження умов проживання та щорічний звіт опікунів (піклувальників).

Наступний блок питань стосувався житлово-комунальної сфери.

З метою забезпечення розгляду питань щодо надання компенсації на відновлення пошкоджених внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених збройною агресією російської федерації проти України житлового фонду на території громади утворено комісію з розгляду питань щодо надання компенсації за пошкоджені об’єкти нерухомого майна внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених збройною агресією окупанта.

Відповідно до заяв керівників підприємств, установ, організацій, фізичних осіб та розглянувши акти обстеження зелених насаджень, що підлягають видаленню, виконком надав дозвіл Комунальному підприємству «Житлокомунсервіс» Ізяславської міської ради на видалення зелених насаджень (аварійних, фаутних, сухих та тих, які загрожують падінням майну та здоров’ю громадян), розташованих на території м.Ізяслав. Вказані роботи мають бути виконані до 31.01.2024 року, а також із дотриманням вимог постанови Кабінету Міністрів України від 01 серпня 2006 року № 1045 «Про затвердження Порядку видалення дерев, кущів, газонів і квітників у населених пунктах».

Крім того, у ході зібрання було затверджено план реагування на надзвичайні ситуації Ізяславщини та вартість окремих видів ритуальних послуг, які надаються фізичною особою-підприємцем Мазуром Володимиром Васильовичем; внесено зміни до рішень виконкому від 23.12.2021 р. № 208 «Про створення і використання місцевого матеріального резерву Ізяславської міської територіальної громади для запобігання і ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій» та від 23.11.2023 р. № 238 ««Про внесення на розгляд ради проєкту рішення «Про перейменування вулиць та провулків у населених пунктах громади»; визнано житло непридатним для проживання; передано у приватну власність (приватизація) з оформленням права приватної власності трьом особам та знято з квартирного обліку 4 осіб у зв’язку із тим, що відпали підстави для надання іншого житлового приміщення.     

Насамкінець присутніми членами виконавчого комітету обговорено та прийнято рішення стосовно надання допомоги особам на поховання їх рідних, а також осіб, які загинули (померли) внаслідок збройної агресії російської федерації. 

З усіх питань порядку денного прийняті відповідні рішення, з якими можна буде ознайомитися на сайті міської ради, відповідно до чинного законодавства.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь