Ізяславська міська громада
Хмельницька область, Шепетівський район

Подвиг героїв Чорнобиля неможливо переоцінити

Дата: 14.12.2023 15:25
Кількість переглядів: 185

Фото без опису

Чорнобиль вважається найбільшою техногенною катастрофою в історії людства, що торкнулась майже кожної української сім’ї та всього світу. Страшно подумати, які масштаби могла б мати ця трагедія, якби не тисячі добровольців, які ціною власного життя і здоров’я кинулися на ліквідацію цієї жахливої аварії…

Кожного року 14 грудня ми повертаємося пам’яттю і серцем до незабутніх трагічних подій, щоб ще раз осягнути, кому зобов'язані можливістю жити і ростити дітей/онуків. Віддаємо данину шани і вдячності тим, хто ціною титанічних зусиль захистив людство від атомного лиха, хто пожертвував найдорожчим й пішов у вічність заради життя та майбутнього свого народу та всього людства. Серед них - чимало наших земляків. Їхній подвиг неможливо переоцінити, як не можна переоцінити значення того, що вони зробили.

Квіти вдячності від усієї громади, покладені до пам’ятного знаку жертвам Чорнобильської катастрофи, що знаходиться біля будівлі 13 Державної пожежно-рятувальної частини Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Хмельницькій області, -  це символічне вираження пекучого, невимовленого болю,  нашої туги за втраченими життями наших земляків-Героїв Чорнобиля.

Час може лікувати від усього, але не від пам’яті. Чорнобильська ядерна катастрофа ніколи не зітреться з пам’яті українців. Ця трагедія планетарного масштабу стала не тільки гірким уроком з недавнього минулого, а й пересторогою для людства на майбутнє. Особливо зараз, коли триває війна з російськими окупантами, котрі погрожують всім техногенними катастрофами чи навіть ядерними ударами. Так, ми пережили Чорнобильську трагедію, проте її повторення світове співтовариство має не допустити.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь