Ізяславська міська громада
Хмельницька область, Шепетівський район

Звернення Ізяславського міського голови з нагоди Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

Дата: 14.12.2023 08:37
Кількість переглядів: 141

Фото без опису

Щороку 14 грудня ми згадуємо мужніх та самовідданих людей, які усвідомлено й мовчки жертовно прийняли доленосний виклик — захистити не лише Україну, але й усе людство від руйнівного впливу зруйнованого внаслідок аварії на Чорнобильської АЕС енергоблоку. Серед ліквідаторів наслідків катастрофи, які пройшли через усі кола ядерного пекла, було чимало мешканців нашого краю. Більшість із них не дожили до теперішніх днів.

Ми, українці, як ніхто знаємо ціну цього подвигу. Знаємо і причини вибуху, що допустила радянська влада. Через них у далекому вже 1986 році Україна втратила частину своєї території, яка внаслідок Чорнобильської катастрофи стала непридатною для проживання, а також тисячі людських життів, яких вбив і вбиває досі ніби мирний атом. Десятки тисяч українців стали біженцями. Весь цивілізований світ навіки запам’ятав, наскільки загрозливим може бути «мирний атом».

Проте сьогодні, у ХХІ столітті, питання ядерної безпеки знову актуальне. Країна-послідовниця тоталітарного терористичного режиму, підступно напавши на території України, знову нехтує світовою безпекою, захоплюючи українські ядерні об‘єкти, обстрілюючи території атомних станцій, погрожуючи ядерним ударом.

Доземний уклін всім ліквідаторам, хто зупинив розбурхану стихію некерованої ядерної реакції і зробив вагомий внесок у справу подолання наслідків Чорнобильської катастрофи. Низько схиляємо голови перед тими, хто віддав життя у боротьбі з некерованим ядерним смерчем.

Подвиг ліквідаторів аварії на ЧАЕС назавжди записано до літопису людської мужності, він навічно залишиться у пам’яті українського народу.

Вистояли тоді, втримаємося і зараз. Бо українці – це нація переможців.

 

З повагою та найщирішими побажаннями

міський голова Сергій Шлегель


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь