Ізяславська міська громада
Хмельницька область, Шепетівський район

9 грудня у світі відзначають Міжнародний день вшанування пам'яті та гідності жертв злочину геноциду та запобігання цим злочинам

Дата: 09.12.2023 15:58
Кількість переглядів: 168

Фото без опису

9 грудня у світі відзначають Міжнародний день вшанування пам'яті та гідності жертв злочину геноциду та запобігання цим злочинам.

Сьогодні Україна та світова спільнота вшановують безневинних жертв злочинів, спричинених етнічною, расовою, релігійною ненавистю.

Світовою громадськістю геноцид визнано найнебезпечнішою формою порушення прав і свобод людини та найтяжчим злочином проти людства. У новітній історії людство з жахом дізнавалося про геноцидні дії…

Особливе значення це страшне поняття посідає у нашій національній пам’яті. Адже саме на святій благодатній українській землі у XX столітті тоталітарні режими – комуністичний і нацистський – вчинили кілька злочинів геноциду: Голодомор-геноцид українців 1932–1933 років; Голокост євреїв та геноцид ромів під час німецької окупації; геноцид кримськотатарського народу радянською владою в 1944-му.

Здавалося б, ці жахіття назавжди залишаться в минулому. Але ні. У наші дні світ здригнувся від Бучі, Ірпеня, Маріуполя та незліченних інших прикладів «геройської доблесті» дикої орди північно-східного сусіда.

Російські війська, порушуючи всі можливі міжнародні норми та права, перекресливши будь-які уявлення про людяність і норми моралі, знищують представників усіх національностей, рас, лише тому, що вони живуть в Україні і готові боротися за своє право жити у власній державі. І зараз неможливо ні уявити, ні порахувати кількість жертв російського геноциду проти української нації.

Вічна памʼять усім жертвам російського терору!

Геноцидну природу дій росії в Україні визнали провідні цивілізовані країни світу. Віримо, що зло мусить бути і обов’язково буде покараним!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь