Ізяславська міська громада
Хмельницька область, Шепетівський район

Спільними зусиллями очищаймо нашу громаду від нав’язаних комуно-чужинських ідеологем

Дата: 08.12.2023 13:18
Кількість переглядів: 140

Фото без опису

 

З 27 липня 2023 року набув чинності Закон України «Про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні і деколонізацію топонімії».  На підставі цього закону та інших нормативно-правових актів створено робочу групу з підготовки заходів, пов’язаних з виконанням Закону України «Про засудження та заборону пропаганди російської імперії політики в Україні і деколонізацію топонімії».

Працівниками сектору культури та туризму міської ради проведено відповідну роботу та на засіданні вищезгаданої робочої групи сформовано перелік об’єктів, що містять символіку російської імперської політики, радянську символіку або символіку, пов’язану з російською федерацією.

За результатами проведеної роботи на території Ізяславщини є чимала кількість намогильних споруд, розташованих на території місць поховань, із радянськими елементами. Відповідно до пункту 6 частини 2 статті 5 вищезгаданого Закону заборона не поширюється на випадки використання символіки російської імперської політики на намогильних спорудах, розташованих на території місць поховань, місць почесного поховання на території кладовища. Також чинним законодавством передбачено інші винятки.

З метою очищення нашої громади від символіки російської імперської політики, радянської символіки або символіки, пов’язаної з російською федерацією, розміщеної на об’єктах Ізяславщини, закликаємо громадськість долучитись.

Про виявлені факти прохання інформувати сектор культури та туризму міської ради (м.Ізяслав, вул.Шевченка, 40а, електронна адреса: iziaslav-sk@ukr.net).

Разом – ми сила!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь