Ізяславська міська громада
Хмельницька область, Шепетівський район

Зупинімо насильство

Дата: 30.11.2023 11:42
Кількість переглядів: 186

У рамках проведення акції «16 днів проти насильства»

Фото без опису

 

29  та 30 листопада для 5-8-х класів Ізяславського ліцею № 5 імені О.П.Онищука та Ізяславської гімназії № 4 ім.В.Кобернюка Ізяславської міської ради в рамках проведення акції «16 днів проти насильства» проведено тематичні заходи  на тему «СТОП – насильству!» та «Життя без насильства».

Участь у заході взяли провідний фахівець КУ «Центр надання соціальних послуг» Ізяславської міської ради Юлія Потюк і фахівець із соціальної роботи ГО «Центр реабілітації та відновлення» Євгенія Ткачук, головний спеціаліст відділу «Служба у справах дітей» Ізяславської міської ради Олена Ящук.

Юлія Потюк ознайомила учнів із поняттям «насильство», адже дуже часто ми можемо вчиняти по відношенню до інших чи самому зазнавати насильницьких дій, але навіть не усвідомлювати цього факту. На жаль, в учнівському середовищі останнім часом збільшується кількість випадків булінгу, психологічного насильства тощо. Тому  надзвичайно важливим є обговорення питання, як відрізнити конфлікт від насильства, вміння попереджувати жорстоке поводження з однолітками чи іншими людьми. Також дітям роз’яснено види насильства: психологічні, фізичні, економічні та сексуальні. Під час вправи «Мфі чи реальність» діти змогли прослухати основні факти про насильство та закріпити знання про установи, де можна отримати допомогу у випадку вчинення насильства.  

Євгенія Ткачук  ознайомила присутніх із поняттями «секстінг», «грумінг», «булінг» - найбільш поширеними ризиками, з якими можуть зіткнутися діти в інтернеті. Сьогодні цифрове середовище – частина нашого буденного життя, і вміти використовувати онлайн-інструменти так само важливо, як уміти переходити дорогу. Тому для дітей надано рекомендації щодо безпечної поведінки в інтернеті (у першу чергу не розповсюджувати персональні дані та фотографії), адже саме діти найчастіше стають жертвами онлайн-злодіїв та шахраїв.

Фото без описуГоловний спеціаліст відділу «Служба у справах дітей» Ізяславської міської ради Олена Ящук, окрім озвученої колегами інформації, пояснила школярам як протидіяти фізичному і психологічному терору щодо дитини з боку однокласників та яка передбачена відповідальність за вчинення булінгу. Крім того, закликала підлітків не замовчувати про випадки цькування/залякування/знущання/побиття у школі, негайно інформувати шкільного психолога, вчителя, батьків.

Окрім того, школярі отримали інформаційно-просвітницькі матеріали про діяльність «гарячих телефонних ліній» з питань протидії домашньому насильству, порад щодо дій у випадку вчинення насильства.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь