Ізяславська міська громада
Хмельницька область, Шепетівський район

Подбайте про свою безпеку: 5 ВАЖЛИВИХ порад для пішоходів та водіїв!

Дата: 29.11.2023 11:31
Кількість переглядів: 114

Фото без опису

        У зимовий період на вулиці швидко вечоріє. А тому для зручності ділимось порадами, які допоможуть підвищити рівень вашої безпеки на дорозі.

       1. Завчасно подбайте про придбання світловідбивачів (флікерів чи стрічок), аби стати помітнішими. Їх можна розмістити на верхньому одязі та рюкзаку. Для прикладу: 25-30 метрів — відстань, за якої пішохід видимий для водія автомобіля з увімкненим ближнім світлом фар, 130-150 метрів — відстань, за якої видимий пішохід зі світловідбиваючим елементом. Носити світловідбивачі потрібно з обох боків на рівні зору водія. Краще розміщувати їх на рухливих частинах тіла: наприклад, передпліччях, зап’ястках, щиколотках і гомілках. Дітям експерти радять носити світловідбивачі як на рівні корпусу і рук, так і голови. Адже вони меншого зросту, а отже, ще менш помітні на дорозі.

        2. Під час переходу дороги використовуйте ліхтарик. Ним можна робити різкі рухи, щоб привернути увагу та зробити себе помітнішим для водіїв. Підійде навіть ліхтарик у телефоні.

       3. Переходьте дорогу тільки у призначених для цього місцях! Враховуючи складні дорожні умови, водії можуть не помітити вас у невідведеному для переходу місці, навіть рухаючись на невеликій швидкості.

       4. Водіям у темний час доби слід підвищити пильність та зменшити швидкість руху. Зниження швидкості лише з 50 до 30-35 км/год в рази збільшує можливість уникнути наїзду на пішохода, що зненацька вийшов на проїзду частину.

       5. Гуляючи з домашнім улюбленцем подбайте про його безпеку. Використовуйте ошийники з підсвіткою, або прилаштуйте до поводку світловідбивні елементи.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь