Ізяславська міська громада
Хмельницька область, Шепетівський район

Звернення міського голови з нагоди Дня пам'яті жертв голодоморів

Дата: 25.11.2023 09:58
Кількість переглядів: 129

Фото без опису

Щорічно цими днями глибокої осені ми згадуємо одну з найстрашніших трагедій в людській історії минулого століття. Чорними літерами закарбувалися в національній пам’яті українців події 1921-1923, 1932-1933, 1946-1947 років, коли організація штучного масового голоду спричинила загибель мільйонів людей.

Сьогодні, через 90 років після Голодомору-геноциду, його спадкоємець - рашистський режим, знову застосовує проти українців методи геноциду, щоб знищити нашу ідентичність, культуру, мову, знищити українську націю як таку. Для цього окупанти масово депортують, вбивають, закатовують українців, у тому числі і голодом в окупованих населених пунктах України, руйнують українські міста й села…

Інформаційні кампанії періоду Голодомору та нинішньої російської агресії дуже схожі. І тоді, і тепер росія розвернула масштабні дезінформаційні та пропагандистські кампанії для підготовки російської аудиторії до скоєння чи схвалення звірств, а також приховування злочинів.

Як тоді, так і нині росія розраховує на атмосферу байдужості цивілізованого світу, силу страху перед своєю міццю та намагається створити паралельну штучну інформаційну реальність, далеку від дійсності.

Проте система агресора не змогла досягнути мети ані тоді, ані зараз – вона не зламала нас, українців.

Історія та реалії вчать: щоб запобігти повторенню трагедій минулого, наша пам’ять має бути живою і чесною, а в ставленні до тих, хто вчиняє злочини проти людства, не повинно бути подвійних підходів.

Ми, українці, маємо власну державу, Збройні сили, згуртовані та всі разом працюємо на перемогу. Весь цивілізований світ наразі допомагає Україні. І завдяки цьому крок за кроком долаємо російський геноцид.

Схилімо голови в глибокій жалобі й запалімо свічки на згадку про тих, хто загинув голодною смертю, став жертвою репресій тоталітарного режиму. Вічна шана і пам’ять жертвам Голодомору. Єднаємося! Переможемо!

 

З повагою

міський голова Сергій Шлегель


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь