Ізяславська міська громада
Хмельницька область, Шепетівський район

Щодо підсумків позачергової сесії міської ради

Дата: 15.11.2023 11:35
Кількість переглядів: 171

Фото без опису

Минулого тижня відбулась позачергова сесія міської ради. Її було скликано для прийняття важливих рішень, які стосувалися розвитку нашої громади, розподілу отриманого додаткового фінансового ресурсу, окремих питань утримання бюджетних установ та фінансування місцевих програм, а також допомоги військовим. Зібрання пройшло під керівництвом міського голови Сергія Шлегеля.

Згідно розпорядження Кабінету Міністрів України від 27.10.2023 року № 975-р. міським бюджетом отримано додаткову дотацію з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення повноважень органів місцевого самоврядування на деокупованих, тимчасово окупованих та інших територіях України, що зазнали негативного впливу у зв'язку з повномасштабною збройною агресією російської федерації, в сумі 2512,4 тис. грн. Кошти розподілено на вирішення потреб бюджетних установ та комунальних підприємств відповідно до затверджених бюджетних програм.

На покращення матеріально-технічної бази, придбання засобів навчання для навчальних кабінетів закладів загальної середньої освіти комунальної власності, що здійснюють освітній процес за Державним стандартом базової середньої освіти на першому (адаптаційному) циклі базової середньої освіти за очною, поєднанням очної та дистанційної форми здобуття освіти, спрямовано кошти субвенції з місцевого бюджету на здійснення переданих видатків у сфері освіти за рахунок коштів освітньої субвенції (за спеціальним фондом державного бюджету) в сумі 237,122 тис.грн.

Відповідно до договору про співробітництво громад у формі спільного фінансування КУ «Інклюзивно-ресурсний центр» отримано іншу субвенцію з бюджету Плужненської сільської територіальної громади в сумі 7,0 тис. грн. на придбання предметів, матеріалів, обладнання для вищезгаданого центру.

На покращення матеріально-технічної бази військової частини спрямовано -150.0 тис.грн. З метою забезпечення ефективного використання бюджетних коштів та вирішення проблемних питань, проведено перерозподіл бюджетних призначень розпорядникам коштів.

Також на цій сесії було розглянуто питання управління майном комунальної власності громади та делегування функцій замовника відділу освіти, молоді та спорту Ізяславської міської ради.   

У депутатському складі відбулись кадрові зміни. Депутатські повноваження Тележинського Василя Івановича, обраного в єдиному багатомандатному виборчому окрузі за єдиним виборчим списком Хмельницької обласної організації політичної партії «Сила і честь», були достроково припинені у зв’язку з особистою заявою. А голова Ізяславської міської територіальної виборчої комісії Лариса Мокринська поінформувала присутніх учасників про реєстрацію наступного за черговістю кандидата у депутати - Ткачука Віталія Олексійовича, обраного за єдиним виборчим списком від Хмельницької обласної партійної організації Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина», котрий відтепер виконуватиме представництво громадських інтересів.

Із ухваленими рішеннями можна буде ознайомитись на офіційному вебсайті міської ради.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь