Ізяславська міська громада
Хмельницька область, Шепетівський район

Без традиції — немає культури, а без культури — немає нації

Дата: 09.11.2023 16:51
Кількість переглядів: 304

Фото без опису

 

Сьогодні, 09 листопада, своє професійне свято відзначають усі ті, хто присвятив себе благородній справі – зберігати, розвивати і відтворювати безцінні духовні скарби нашого народу – працівники культури та майстри народного мистецтва.

У цей знаменний день на Ізяславщині щороку підводяться підсумки та декларується визнання високих досягнень у мистецько-культурній площині.

А тому привітати та подякувати тим, хто вкладає у культуру душу, свою творчість та терпіння, до КЗ «Ізяславський центр культурних послуг» завітало керівництво Ізяславської міської ради. Під час вітальних слів посадовці зазначили, що працівники культури та майстри народного мистецтва  - інтелектуальна еліта нації, яка всіма силами робить її кращою і рухає державу вперед. Українська культура, її збереження та примноження – це таке ж надважливе завдання, як повернення української землі. Бо це те, що нас ідентифікує, відрізняє, робить нас особливими.

Крім того, виступаючі відзначили титанічну щоденну працю кожного працівника цієї сфери та їх особистий внесок у розвиток культури Ізяславської міської територіальної громади.  Зберігати культурну спадщину непросто - потрібно забезпечувати фольклорну чистоту звичаю, трепетно оберігати автентичне словарне наповнення, збагачувати дійство українськими символами та виконувати дії не тільки по збереженню, а й по популяризації культурної спадщини, аби звичаї продовжували жити у народі і в громаді.

У час, коли російський агресор намагається знищити все українське, митці і майстри мистецтв нашої громади сформували свої творчі волонтерські підрозділи і силою слова, пісні, музики і танцю постійно допомагають нашим мужнім та героїчним оборонцям боронити рідну землю від ворога. Бути поряд із такими людьми - почесно і важливо.

Чимало вітальних слів та подяк звучало на адресу митців і майстрів мистецтв Ізяславщини від інших гостей.  

Під час тематичного заходу було вшановано хвилиною мовчання померлих/загиблих у російсько-українській війні усіх Героїв України.

Кульмінацією заходу стала церемонія вручення відзнак різних рівнів працівникам культури та майстрам народного мистецтва за здобутки у збереженні нематеріальної культурної спадщини України, за сумлінну працю на культурній ниві.

Користуючись нагодою, присутні учасники мали нагоду поринути у минуле – ознайомитись із тематичною виставкою, присвяченою Дню працівників культури та майстрів народного мистецтва.  

Фото без описуВажливість культури під час російсько-української війни не зменшується, а тільки зростає. Сьогодні до України прикута увага світу, і світ серед іншого відкриває для себе нашу культуру. Завдяки культурі і тим, хто продовжує робити свою справу у цій сфері, завдяки нашій мові ми залишаємося українцями – єдиною нацією сміливих і мужніх людей, яким є за що боротися!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь