Ізяславська міська громада
Хмельницька область, Шепетівський район

Довгожителі – це жива історія нашого краю

Дата: 08.11.2023 10:48
Кількість переглядів: 301

Фото без опису

 

Сто років для світу, країни чи навіть населеного пункту – дріб’язок у просторі часу, а сто років для людини – практично вічність. Не кожному випадає нагода прожити таке довге життя. Та все ж цими днями двом довгожителькам-михнівчанкам вдалось переступити столітній рубіж: Качці Пелагії Олексіївні – 101 рік та Грищук Марії Улянівні (наразі проживає з донькою в с.Завадинці) – 105 років.

Чи багато це - прожити ціле століття? Багато, якщо промарнувати Богом даровані роки, і зовсім небагато - якщо кожен день наповнити щирою відданістю роботі, сім'ї, родині.

Чимало життєвих випробувань довелося пережити іменинницям. З молодих років не покладаючи рук працювали прекрасні жінки-трудівниці. Зазнали і голодні роки, пережили Другу світову війну та нелегкі часи післявоєнної відбудови, стали свідком становлення незалежної України. А тепер на долю Пелагії Олексіївни та  Марії Улянівни випало пережити ще одне випробовування війною ХХІ століття. На своєму життєвому шляху іменинницям вдалось побачили не одну перемогу, а тепер ставлять собі за мету дочекатись та відсвяткувати довгоочікувану Перемогу у війні з російськими окупантами!

Доля готувала для довгожительок чимало складних випробувань, та все ж негаразди загартували в них дух непохитних жінок, котрі на своєму життєвому шляху зуміли пережити не лише безліч важких моментів, а й щасливих. Сьогодні Пелагії Олексіївні та  Марії Улянівні є чим пишатися: вони люблячі мами для своїх дітей, бабусі для своїх онуків, правнуків, прапраонуків, котрі радують довгожительок день у день, турбуються про них та бережуть як берегиню роду. А іменинниці у свою чергу передають рідним свій дорогоцінний життєвий досвід, дарують любов та ніжність.

Фото без описуУ день іменин до осель довгожительок  привітати із визначною подією завітали старости Михнівського та Поліського старостинських округів Ізяславської міської територіальної громади та інші почесні гості, котрі вручили іменинницям квіти та подарунки, а також передали від керівництва Ізяславської міської ради теплі та щирі слова вітання. Пелагія Олексіївна та  Марія Улянівна до глибини душі були розчуленими такою увагою та турботою з боку усіх гостей, які приходили привітати зі святом. 

Кожен довгожитель нашої громади заслуговує на величезну повагу, адже – це жива історія нашого краю!

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь