Ізяславська міська громада
Хмельницька область, Шепетівський район

Від заходів з дотримання суб’єктами господарювання Ізяславщини норм чинного законодавства залежить стан наповнення бюджету громади та соціальний захист найманих працівників

Дата: 03.11.2023 14:35
Кількість переглядів: 238

Фото без опису

 

Проблема наповнення бюджету громади є гострою в нинішніх нестабільних умовах воєнного стану та потребує особливої уваги. Одними із негативних чинників, які впливають на надходження до бюджету, являється «тіньова» зайнятість та «конвертні» зарплати. Тобто від рівня заробітної плати найманих працівників прямо пропорційно залежать надходження податку на доходи фізичних осіб, який є основним джерелом наповнення місцевого бюджету. Крім того, це впливає на соціальний захист найманого працівника.

На жаль, на території Ізяславщини є суб’єкти господарювання, які не хочуть працювати в правовому полі. А тому регулярно проводяться засідання комісії з питань легалізації виплати заробітної плати, зайнятості населення, своєчасності сплати податків та погашення податкової заборгованості з метою вирішення подібних питань.

Вчора, 02 листопада, відбулось чергове зібрання, у ході якого було заслухано запрошених суб’єктів господарювання, які мінімізують нарахування та сплату податку на доходи фізичних осіб, та які допустили значний ріст боргу до бюджету Ізяславської міської територіальної громади. Захід відбувся у форматі запитань-відповідей.  За результатами проведеної роботи суб’єкти господарювання погодилися переглянути сплату ними податкових платежів та погашення податкової заборгованості.

Крім того, під час спілкування було наголошено візитерам на необхідності дотримання ними норм чинного законодавства, у першу чергу  щодо дотримання соціальних гарантій в оплаті праці найманих працівників, своєчасної і в повному обсязі сплати податкових платежів.

Члени комісії й надалі будуть здійснювати моніторинг дотримання норм трудового законодавства суб’єктами господарської діяльності Ізяславщини  у цьому напрямку.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь