Ізяславська міська громада
Хмельницька область, Шепетівський район

Обговорювалися питання національно-патріотичного виховання дітей та молоді Ізяславщини

Дата: 02.11.2023 15:38
Кількість переглядів: 149

Фото без опису

Вчора, 01 листопада, відбулось чергове засідання координаційної ради з питань національно-патріотичного виховання при виконавчому комітеті Ізяславської міської ради.

Відкриваючи зібрання, голова координаційної ради, заступник міського голови Леся Божко зазначила, що національно-патріотичне виховання є основним всієї системи виховної роботи та особливо важливо в умовах сьогодення (у період війни з російськими окупантами), адже це формування свідомого громадянина та патріота України.

На розгляд учасників засідання було винесено питання щодо формування та впровадження методичних засад національно-патріотичного виховання, залучення учнів та молоді до участі у проведенні заходів національно-патріотичного спрямування, зокрема до державних свят та пам’ятних дат. Із цим питанням виступила методист КЗ «Ізяславський будинок творчості дітей та юнацтва» Ізяславської міської ради Лариса Хмиз.  У своєму виступі вона зазначила, що важливу роль щодо формування базових цінностей відіграє проведення тематичних заходів, присвячених державним святам та пам’ятним датам в історії нашої держави. У ході роботи використовуються методичні рекомендації Інституту національної пам’яті. Окрім того, виступаюча зауважила, що сприяє формуванню ціннісних орієнтирів залучення учнівської молоді та педагогічних працівників до участі у конкурсах національно-патріотичного змісту, регулярні візити школярів до козацького куреня ГО «Заславське козацьке товариство» та Ізяславського історико-краєзнавчого музею, а також до різноманітних волонтерських акцій, приурочених знаменним датам в історії нашої держави. На завершення виступаюча зазначила, щоб досягти позитивного результату у вихованні громадянина, патріота своєї держави, потрібно, щоб наскрізний процес виховання був наскрізним для всіх – не лише для педагогів. Тобто, щоб не було розбіжностей: у навчальному закладі – одні переконання, а поза межами його – інші.  

Про роль відділу «Ізяславська міська публічна бібліотека» комунального закладу «Ізяславський центр культурних послуг» Ізяславської міської ради в організації, підготовці та проведенні заходів у громаді до державних свят та пам’ятних дат поінформувала завідувач відділу Ірина Кальніцька. У своєму виступі доповідачка зауважила, що цьогоріч особлива увага прикута до обласного літературного проєкту «Розповім про Героя». Наразі працівниками бібліотек громади опубліковано майже чотири  десятки  розповідей про Героїв-захисників Ізяславщини з метою увіковічнення пам’яті бійців, виховання патріотизму громадськості на прикладі  життя і подвигу українських захисників. Аналогічну мету має й проєкт, започаткований Ізяславською бібліотекою, який публікується під хештегом #ВшановуємоГероївІзяславщини. Під ним систематично поширюється інформація до державних свят і пам’ятних дат, які мають безпосереднє відношення до Героїв-захисників, починаючи з АТО, ООС, повномасштабного вторгнення окупантів на територію України до сьогодення.  

Т.в.о.директора КЗ «Ізяславський історико-краєзнавчий музей» Ізяславської міської ради Віктор Кучерук та завідувач сектору культури й туризму Ізяславської міської ради Валентин Соловйов також поділилися результатами роботи закладів культури та музею у напрямку національно-патріотичного виховання дітей та молоді громади. У ході проведення низки тематичних заходів значна увага приділяється розвитку національної ідентичності в умовах війни росії проти України, роз’ясненню для дітей та молоді відмінностей національної ідентичності та національної свідомості й самосвідомості українців і росіян у різні історичні часи, а також спрямовується на почуття патріотизму та гордості за українське героїчне минуле та сьогодення.

Окрім того, було обговорено ряд інших питань. Після цього, шляхом дискусії та обговорення, учасники координаційної ради накреслили основні напрямки діяльності у сфері національно-патріотичного виховання на Ізяславщині у найближчі місяці та дали свої рекомендації щодо втілення запланованого у життя.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь