Ізяславська міська громада
Хмельницька область, Шепетівський район

Чисто там… де не смітять!!!

Дата: 31.10.2023 14:37
Кількість переглядів: 217

Фото без опису

 

Кожен з нас бажає проживати у затишному, чистому, комфортному середовищі. Громада – це тисячі дворів та приватних будинків; одна велика та спільна оселя для всіх і кожного, чистота якої починається із сумлінного ставлення її мешканців до довкілля, поваги до себе та оточуючих, злагодженої роботи комунального підприємства, місцевої влади та пересічних громадян. Тобто чистота територіальної громади – спільна справа всіх її жителів.

 У кожному людському помешканні утворюється величезна кількість непотрібних матеріалів та виробів, починаючи від старих газет та журналів, порожніх консервних банок, пляшок, харчових відходів, обгорток та упаковок, закінчуючи битим посудом, зношеним одягом та поламаною побутовою чи офісною технікою. Кожного дня ми змушені стикатися з відходами: вдома, на вулиці, біля магазинів, кафе. Всюди нас оточують папірці, обгортки з пластика, скло, поліетилен тощо.

Для всіх нас дуже важливо усвідомити (як це усвідомили мешканці розвинених країн), наскільки «сміттєвий вал» небезпечний для людей та довкілля. Не менш важливо й те, що й цю проблему можна легко подолати, зробивши невелике зусилля над собою.

На виконання Законів України «Про управління відходами», «Про житлово-комунальні послуги» утворювачі побутових відходів зобов’язані укладати договори з виконавцем послуг з управління побутовими відходами та вносити у встановленому порядку плату за послугу з управління побутовими відходами.

Також згідно Правил благоустрою території населених пунктів Ізяславської міської територіальної громади, затверджених рішенням двадцять другої сесії восьмого скликання від 30.06.2022 № 51 підприємства, установи, організації повинні вивозити сміття, побутові відходи шляхом укладення відповідних договорів з підприємствами.

Рішенням виконавчого комітету Ізяславської міської ради від 07.03.2023                   № 46 «Про введення в дію рішень конкурсної комісії щодо визначення переможців конкурсів з вивезення побутових відходів на території Ізяславської міської територіальної громади» КП «Житлокомунсервіс» визначено виконавцем послуг з вивезення твердих побутових відходів на території громади.

У зв'язку з цим, укладання договору на вивіз твердих побутових відходів є ОБОВ'ЯЗКОВИМ для всіх.

При виявленні фактів порушення Правил благоустрою уповноважені органи мають право складати протоколи, в яких фіксуватимуться дані порушення і на підставі яких буде відкриватись адміністративне провадження.

Згідно ст. 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення «Порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою, правил благоустрою населених пунктів», тягнуть за собою накладення штрафу від двадцяти до вісімдесяти неоподаткованих мінімумів доходів громадян, і на посадових осіб, громадян-суб'єктів підприємницької діяльності – від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Тобто, законні підстави для притягнення до відповідальності за неукладення договору на вивіз побутових відходів є. Відсутність договору на вивезення побутових відходів у фізичної особи, юридичної особи, підприємця є порушенням Законів України «Про управління відходами», «Про житлово-комунальні послуги», «Про благоустрій населених пунктів» тягне за собою адміністративну відповідальність.

Враховуючи зазначене, закликаємо мешканців Ізяславщини у стислі терміни укласти договори з КП «Житлокомунсервіс» (м.Ізяслав, вул.Подільська, буд. 3) на вивіз твердих побутових відходів.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь