Ізяславська міська громада
Хмельницька область, Шепетівський район

Інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення щодо перейменування вулиць та провулків населених пунктів громади (на виконання розпорядження міського голови Сергія Шлегеля від 07 вересня 2023 року № 193-р.)

Дата: 11.09.2023 09:11
Кількість переглядів: 1250

 

Фото без опису

 

1. Організатор громадського обговорення:

Ізяславська міська рада.

2. Найменування іменованих об’єктів у м.Ізяслав та селах громади, які пропонується перейменувати:

м.Ізяслав

- вулицю Ломоносова; за пропозицією її мешканців перейменувати на вулицю Серпанкова.

- вулицю Матросова; для вшанування пам’яті борців за незалежність України в ХХ ст., на честь військового формування у складі Української Народної Республіки, перейменувати на вулицю Січових Стрільців.

- вулицю Некрасова; на честь Федора Ернста (1891-1942) - історика мистецтва, засновника українського мистецтвознавства, музеолога, основоположника пам'яткоохоронної справи в Ізяславі, перейменувати на вулицю Федора Ернста.

- вулицю Онищука; на честь калини, як одного з головних символів української культури, перейменувати на вулицю Червоної Калини.

- вулицю Посьолкову та провулок Посьолковий; на честь Якуба Мадлайна, архітектора, майстра львівського мулярського цеху. Вважається автором костелу у Стрию (1599), церкви Святого Івана Хрестителя в Заславі (1599-1630-ті), костелу Святого Михайла і монастиря отців Бернардинів у Заславі (1602-1630-ті), Луцької брами у Дубно (1623) тощо, перейменувати на вулицю та провулок Якуба Мадлайна.

- вулицю 9 Травня; задля увічнення пам’яті Симона Петлюри (1879-1926), державника і публіциста, верховного головнокомандувача Армії Української Народної Республіки, голови Директорії Української Народної Республіки, перейменувати на вулицю Симона Петлюри.

с. Білеве

- вулицю Мічуріна; задля увічнення пам’яті Уласа Самчука (1905-1987), видатного українського письменника і журналіста, борця за незалежність України у ХХ ст., автора твору «Марія» про насильницьку колективізацію та Голодомор 1932-1933 років, перейменувати на вулицю Уласа Самчука.

с. Кіндратки

- вулицю Гагаріна; задля увічнення пам’яті Тараса Шевченка (1814-1861) українського поета, художника, прозаїка, драматурга, політичного та громадського діяча, перейменувати на вулицю Тараса Шевченка.

с. Білогородка

- вулицю Гагаріна; задля гідного вшанування пам’яті про боротьбу та борців за незалежність України в ХХ ст. Білогородської організації повстанського комітету 9-го району в складі військ Української Народної Республіки, перейменувати на вулицю Українських Повстанців.

- вулицю Лермонтова; задля увічнення пам’яті Йосипа Пачоського (1864-1942) відомого ботаніка, професора, уродженця с.Білогородка, перейменувати на вулицю Професора Пачоського.

- вулицю Матросова; задля увічнення пам’яті Паоло Фонтани (1696-1765), волинського архітектора італійського походження, життя якого пов’язане в т.ч. з селом Білогородка, перейменувати на вулицю Паоло Фонтани.

- вулицю Пушкіна; для вшанування пам’яті борців за незалежність України в ХХ ст., на честь військового формування у складі Української Народної Республіки, перейменувати на вулицю Січових Стрільців.

с. Білижинці

- вулицю Гагаріна; на честь замку і міста Кременець Тернопільської області, якому в минулому підпорядковувалось село (колишня назва Булижинці) перейменувати на вулицю Кременецька.

с. Завадинці

- вулицю Гагаріна; задля увічнення пам’яті Зигмунта  Радзимінського (1843-1928), польського історика та археолога, дослідження якого зосереджені передусім на Волині і в Україні, заступника голови земського зібрання Заславського повіту, дослідника і упорядника першого видання документів Заславського архіву, життя якого пов’язане з селом Завадинці, перейменувати на вулицю Радзимінського.

с. Клубівка

- вулицю Гагаріна; задля увічнення пам’яті Володимира Лося (1849-1888), польського художника українського походження, уродженця села (колишня назва Клембівка), перейменувати на вулицю Володимира Лося.

с. Васьківці

- вулицю 50-річчя Перемоги; на честь відомої у світі популярної української пісні «Червона рута», дорогу якій відкрив ансамбль «Смерічка», одним з солістів якого був уродженець села Василь Зінкевич, перейменувати на вулицю Червоної Рути.

с. Більчин

- вулицю Франкова Юрія; на честь людей, які займаються хліборобством, перейменувати на вулицю Хліборобів.

с. Поліське

- вулицю Наголюка; задля увічнення пам’яті Михайла Кривинюка (1871-1944), українського громадського і політичного діяча, філолога, уродженця села (колишня назва Велика Гнійниця), перейменувати на вулицю Михайла Кривинюка.

с. Радошівка

- вулицю Власюка; задля увічнення пам’яті Ольги Кобилянської (1863-1942), відомої української письменниці, з нагоди 160 річниці з дня народження, перейменувати на вулицю Ольги Кобилянської.

- вулицю Гагаріна; задля увічнення пам’яті про видатну українську князівську родину Острозьких – перших відомих володарів села (з 1396 року), перейменувати на вулицю Князів Острозьких.

- вулицю З.Космодем'янської; на честь Покрови Пресвятої Богородиці – Святої захисниці українського народу і Збройних Сил України, збереження пам’яті про Церкву Покрови Пресвятої Богородиці (1794 рік) в с. Радошівка, знищену за радянських часів, перейменувати на вулицю Покровську.

- вулицю Матросова; задля вшанування подвигу громадян, які загинули під час Революції гідності (листопад 2013-лютий 2014 р.), перейменувати на вулицю Небесної Сотні.

с. Путринці

- вулицю Олега Онищука; на честь Акту Злуки УНР та ЗУНР (22 січня 1919 року), перейменувати на вулицю Соборности.

- вулицю Михайлова; задля увічнення пам’яті князя Романа Мстиславовича (бл.1152-1205), волинського князя, засновника Галицько-Волинської держави, на прикордонних теренах якої засновано середньовічне поселення (ХІІ –ХІІІ століття), що було попередником с.Путринці, перейменувати на вулицю Князя Романа Великого.

с. Топірчики

- вулицю Гагаріна; на честь жителів села, їх копіткої праці на землі, перейменувати на вулицю Селянська.

с. Щурівці

- вулицю Богуцького; задля увічнення пам’яті про рід Тобілевичів, представники якого: Іван Карпенко-Карий, Микола Садовський, Панас Саксаганський, Софія Тобілевич зробили визначний вклад у справу відродження національної ідентичності, розвиток українського театру, драматургії, предки яких є вихідцями з с. Щурівці, перейменувати на вулицю Родини Тобілевичів.

 

3. Суб’єкти, що внесли пропозиції: ГО «Товариство культурної спадщини «Заслав'є», мешканці вулиці Ломоносова у м.Ізяслав, комісія з питань найменування (перейменування) вулиць, провулків, проспектів, площ, парків, скверів, мостів та інших споруд, розташованих на території населених пунктів Ізяславської міської ради.

 

4. Строк проведення громадського обговорення (подання пропозицій):

З 11 вересня 2023 року до 11 листопада 2023 року.

 

5. Поштова та електронна адреса для надання пропозицій, номер телефону організатора громадського обговорення, за якими можна отримати консультації з питання, яке винесено на громадське обговорення:

 

30300 м. Ізяслав вул. Грушевського, 5 Ізяславська міська рада т.4-24-96  електронна пошта:  iz.mr@ukr.net

 

6. Прізвище та ім’я особи, визначеної відповідальною за проведення громадського обговорення:

Літвінчук Ірина Василівна, начальник відділу організаційно-кадрової роботи апарату виконавчого комітету Ізяславської міської ради, старости старостинських округів.

 

7. Подання пропозицій за формою:

Прізвище, ім’я, по-батькові, адреса проживання: __________

Пропозиції з обґрунтуванням: ________________________

Міською радою здійснюється збір пропозицій фізичних та юридичних осіб, громадських об’єднань у письмовій/електронній формі.

 

8. Строк і спосіб оприлюднення результатів громадського обговорення:

Звіт за результатами обговорення буде оприлюднений на офіційному веб-сайті Ізяславської міської ради https://izyaslav-miskrada.gov.ua/ у розділі «Новини» протягом 14 днів після закінчення обговорення.

 

Ізяславська міська рада

11.09.2023 р.

 

 

Звіт про проведення громадського обговорення щодо перейменування вулиць/провулків населених пунктів Ізяславщини

Результати обговорення (пропозиції/зауваження)

21.11.2023 р.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь