A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ізяславська міська громада
Хмельницька область, Шепетівський район

Закон № 3219: Особливості змін щодо застосування РРО

Дата: 06.09.2023 09:20
Кількість переглядів: 490

Фото без опису

Ізяславська ДПІ ГУ ДПС у Хмельницькій області нагадує, що 01 серпня 2023 року набрав чинності Закон України від 30.06.2023 року № 3219-ІХ яким, зокрема, внесено зміни до розд. ІІ «Прикінцеві положення» Закону України від 06.07.1995 № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» із змінами та доповненнями (далі – Закон № 265).  

Відповідно до п. 12 розд. ІІ «Прикінцеві положення» Закону №265, СГ звільняються від відповідальності за порушення вимог цього Закону, вчинені ними у період з 01 січня 2022 року до 01 жовтня 2023 року, крім відповідальності за порушення порядку здійснення розрахункових операцій при продажу підакцизних товарів, здійснення діяльності з купівлі/продажу іноземної валюти, діяльності у сфері організації та проведення азартних ігор

Починаючи з 01 жовтня 2023 року, СГ звільняються від відповідальності за вчинені ними порушення вимог Закону №265 (крім порушень порядку здійснення розрахункових операцій при продажу підакцизних товарів), вчинені ними при продажу товарів, наданні послуг на: 

  • тимчасово окупованих російською федерацією територіях України, - по дату завершення тимчасової окупації відповідних територій; 

  • територіях активних бойових дій, - по дату завершення бойових дій на відповідних територіях; 

  • територіях можливих бойових дій, - по дату припинення можливості бойових дій на відповідних територіях. 

Дати завершення бойових дій, дати завершення тимчасової окупації, дати припинення можливості бойових дій визначаються відповідно до даних Переліку територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих російською федерацією. Перелік територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих російською федерацією, визначається у встановленому Кабінетом Міністрів України порядку.   

 

УВАГА!

Принагідно звертаємо увагу, що суб’єкти господарювання самостійно обираютьРРО чи ПРРО буде застосовуватися для проведення розрахунків. При наданні переваги ПРРО суб’єкт господарювання також самостійно обираєбезоплатний ПРРО від ДПС чи комерційний продукт.

Щодо безоплатного ПРРО від ДПС, то програмне забезпечення розміщено у відкритому доступі на відповідних цифрових платформах. Отримати роз’яснення щодо реєстрації РРО/ПРРО, та з інших питань, пов’язаних із застосуванням РРО/ПРРО, можна за телефоном: 0800501007 або звернутись до фахівців ГУ ДПС в Центри обслуговування платників податків.

В Ізяславській ДПІ залюбки надамо усю інформацію щодо роботи ПРРО від ДПС, зокрема зорієнтуємо на пошук наявної інформації в мережі Інтернет, допоможемо завантажити програму на Ваш носій та зареєструвати дане ПРРО. Єдина вимога – наявність ЕЦП та особисте бажання платника.

 

 

Корисні посилання:

 https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/ - тут можете завантажити ПРРО

https://cabinet.tax.gov.ua/ - електронний кабінет платника податків

https://cabinet.tax.gov.ua/cashregs/check - пошук фіскального чека

https://zir.tax.gov.ua/ - загальнодоступний інформаційно довідковий ресурс ДПС

https://tax.gov.ua/calculator - калькулятор обчислення су майнових податків

Ці та інші посилання, а також іншу цікаву інформацію можете знайти на сайті ДПС України за адресою https://tax.gov.ua/


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь