Ізяславська міська громада
Хмельницька область, Шепетівський район

Другий Перший дзвоник в умовах повномасштабної війни

Дата: 02.09.2023 09:28
Кількість переглядів: 218

Фото без опису

 

День знань – день початку нового навчального року. Це свято, яке завжди чекають з нетерпінням батьки  та освітяни. А для школярів цей день є одним з найбільш зворушливих, адже саме з нього починається незвіданий, цікавий, і водночас, нелегкий шлях до пізнання, нових звершень, самостійного життя.

Проте цьогоріч уже вдруге в умовах повномасштабної війни у закладах освіти громади розпочався новий навчальний рік. Та війна не привід ставити на паузу життя і всі традиційні заходи в закладах освіти. Адже однією із найсильнішої зброї українців є освіта, вона формує свідомість людини, і в першу чергу, вона про цінність миру та гуманізму.

Так, були побоювання через повітряні тривоги, проте завдяки нашим відважним захисникам України школярі змогли піти до школи та почути перший дзвоник. Наші оборонці ціною свого життя щодня стримують ворога, щоб наші діти вчилися, здобували цінні знання, спілкувалися з однолітками і проводили навчання не онлайн, а в своїх закладах освіти.

До речі, попри повномасштабне військове вторгнення рф, кількість школярів в окремих закладах освіти громади трохи збільшилась.

Символом цьогорічного свята Першого дзвоника стала Україна, все було оформлено у патріотичному стилі, вчителі та діти - у вишиванках, присутні на заході з тремтінням слухали Гімн України... Тепер, коли наша країна бореться за свободу, все це сприймається по-особливому. 

У цей день лунали слова привітань і на адресу первачків, і тих, хто вийшов на фінішну пряму, і для вчителів, які дають не лише глибокі знання, а й плекають справжніх патріотів нашої держави, і для батьків, адже для кожного з них діти - гордість, надія.

Після завершення урочистостей в усіх закладах освіти Ізяславщини  переливчастий шкільний дзвінок покликав школярів на перший урок уже в новому навчальному році. Особливо пам’ятним він став для першокласників, адже для них буде усе в новинку: перший дзвоник, перший урок, перша вчителька, Фото без описуперша оцінка на шляху до Країни Знань. Незабутнім дзвоник був і для випускників, адже цей навчальний рік для них буде останнім і вирішальним, він прокладе межу між дитинством і дорослим життям. Через рік підлітки розлетяться, мов пташенята, по білому світу.

Детальніше, як пройшов День знань у навчальних закладах Ізяславщини, дивіться у фотоколажі

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь