Ізяславська міська громада
Хмельницька область, Шепетівський район

«Калина-малина» Ріпківської гімназії підкорює вершини

Дата: 02.08.2023 14:42
Кількість переглядів: 121

Фото без опису

 

29 липня у рамках Міжнародного свята літератури і мистецтв «Лесині джерела» відбувся ХХІІ Всеукраїнський конкурс автентичного співу «Животоки». Організаторами конкурсу виступили  управління культури і туризму Звягельської міської ради, управління культури та туризму Житомирської обласної державної адміністрації, Житомирський обласний Центр народної творчості.

В умовах повномасштабного вторгнення росії етнічні конкурси мають особливе значення для вивчення нашої культури, для позиціювання України серед інших країн, як держави з глибинними культурними пластами, традиціями, звичаями нашого народу. Крім того, у надважкий для України період, коли російський чобіт  ганьбить нашу землю, українська народна пісня має властивість лікувати і зцілювати.

У конкурсній програмі взяли участь 16 солістів та 13 гуртів із Дніпропетровської, Житомирської, Полтавської, Рівненської, Хмельницької областей, міст Запоріжжя та Києва. Представники Ізяславщини також взяли участь у цьому заході.

З метою прославлення українських традицій та збереження духовної спадщини нашого народу, всі конкурсанти підготували програми виступів відповідно до Положення про ХХІІ Всеукраїнський конкурс автентичного співу «Животоки», показали високий рівень виконання українських народних пісень, артистичність, сценічну культуру тощо. Журі особливу увагу звертали на репертуар та його колоритність; успадкування регіональних традицій; відтворення говірки, мовного діалекту відповідної місцевості; природність виконання; костюм, традиційний одяг відповідної місцевості.

Серед численної кількості гідних суперників нашим землякам вдалось підкорити серця журі – фольклорний гурт «Калина-малина» Ріпківської гімназії с.Ріпки (керівник – Наталія Міщук) здобули почесне ІІ місце у номінації «Гуртовий спів» Всеукраїнського конкурсу автентичного співу «Животоки». Також фольклорному гурту с.Ріпки (старша група) вручено диплом  Всеукраїнський конкурс автентичного співу «Животоки» за високу виконавську майстерність, популяризацію народної пісенної творчості та збереження традицій національної культури.

Фото без описуКрім того, надійшли грамоти заслужених перемог фольклорного гурту «Калина-малина» Ріпківської гімназії (керівник – Наталія Міщук) у ще одному конкурсі, що проводився в онлай-режимі, - Всеукраїнському багатожанровому фестивалі-конкурсі мистецтв під назвою «Джерела талантів» в номінації «Вокальне мистецтво» на Чемеровеччині:

  • Диплом лауреата І ступеня – вікова категорія «21+»;

  • Диплом лауреата ІІ ступеня – вікова категорія «змішана».

Вітаємо наших земляків з перемогою у конкурсах і щиро сподіваємось, що незабаром дочекаємось перемоги України над окупантами.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь