Ізяславська міська громада
Хмельницька область, Шепетівський район

Ой на Івана, та й на Купала (на території Ізяславщини відбулись тематичні заходи)

Дата: 10.07.2023 15:30
Кількість переглядів: 123

Фото без опису

Одним із найдревніших і найцікавіших літніх свят наших предків є свято Івана Купала, яке випадає на 7 липня. У народі об’єднався образ язичницького бога достатку Купали з християнським пророком Іваном Хрестителем. Це день літнього сонцестояння, а також свято молоді, свято сонця, свято землі, свято води і вогню, свято ворожіння на кращу долю, свято духів давнього роду нашого.

Так, слово «свято» у страшних реаліях сьогодення втратило сенс для кожного українця, адже розуміємо якою ціною Україні дається кожний новий день. Проте саме українська культура, мистецтво, наші цінності, звичаї, традиції стали об’єктом посягання та знищення російських загарбників. Та й неможливо виховати справжніх патріотів своєї країни, якщо не вивчати історію та традиції свого народу.

А тому з метою пропагування прадавніх українських звичаїв та традицій, підтримки діяльності аматорських вокальних та фольклорних гуртів на території Ізяславської громади організовуються тематичні заходи. Так, без розмаху, проте спрямовані на посилення військово-патріотичного виховання учнівської молоді, виховання відповідальності за все, що відбувається в Україні, вдячності тим, хто віддав за неї життя; формування активної громадянської позиції дітей щодо єдиної, цілісної держави та захисту її кордонів, віру в краще майбутнє України, а також на благодійності (збір коштів на потреби наших оборонців).

Протягом 06-08 липня у населених пунктах громади відбулась низка культурно-мистецьких заходів до Дня Івана Купала, котра зібрала довкола себе  жителів громади для того, аби через ігри, майстер-класи, цікаві лекції та інтерактиви дізнатися більше про українські традиції та звичаї, які крізь роки проносили та збагачували наші предки, а також познайомитися з особливостями проведення тематичних заходів на Ізяславщині. Крім того, подібні заходи єднають людей, що особливо важливо в наш непростий час.

Традиційно у ці дні у храмах різних конфесій громади було проведено богослужіння за Україну, український народ та наших відважних захисників.

Фото без описуВідродження і вшанування українських народних традицій - то вагома справа, якою повинен займатись кожен свідомий українець. Тож зберігаймо звичаї та традиції українського народу! Пам'ятаймо, хто ми є!

А тепер пропонуємо переглянути світлини


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь