Ізяславська міська громада
Хмельницька область, Шепетівський район

На сесії Ізяславської міської ради прийнято ряд важливих для громади питань

Дата: 05.06.2023 15:19
Кількість переглядів: 125

Фото без опису

Нещодавно під керівництвом міського голови Сергія Шлегеля відбулося пленарне засідання 39-ї сесії Ізяславської міської ради восьмого скликання. Загалом у ході роботи розглянуто 52 питання, які стосувались різних сфер життєдіяльності громади, та ухвалено відповідні рішення.

На початку пленарного засідання голова Ізяславської міської територіальної виборчої комісії Лариса Мокринська проінформувала, що у зв’язку з достроковим припиненням депутатських повноважень Данієвою Оленою Борисівною, у відповідності до статті 284 Виборчого кодексу України обраним депутатом Ізяславської міської ради Шепетівського району Хмельницької області визнано наступного за черговістю кандидата в депутати в єдиному виборчому списку кандидатів у депутати від Хмельницької обласної організації політичної партії «Слуга Народу» -  Маркова Миколу Володимировича.

За пропозицією міського голови депутатський корпус затвердив на посаду заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів міської ради Губернатора Миколу Дмитровича. Крім того, внесено зміни до персонального складу постійних комісій Ізяславської міської ради.

Ряд розглянутих питань стосувалися перейменування вулиць/провулків на Ізяславщині, за результатами обговорення яких прийняті рішення змінити назву вулиці та провулку Гагаріна на вулицю й провулок Патріотів; вулицю Єсеніна на вулицю Тиха; вулицю Карбишева на вулицю Європейська.

Значну увагу було приділено питанню спорудження Меморіалу Героям-захисникам, нескореним борцям за незалежність України на території Ізяславської громади: прийнято рішення про спорудження, погодження місця спорудження, проведення відкритого конкурсу на кращу проєктну пропозицію.

У ході  пленарного засідання обговорено та прийнято низку Програм та їх фінансування на поточний рік, а саме:  Програму благоустрою населених пунктів Ізяславської міської територіальної громади на період 2023-2027 роки;  Програму оздоровлення та відпочинку  дітей Ізяславської міської територіальної громади; Програму проведення нормативної грошової оцінки земель населених пунктів та окремих земельних ділянок несільськогосподарського призначення за межами населених пунктів Ізяславської міської територіальної громади на 2023 -2025 роки.

З метою ефективного використання бюджетних коштів внесено зміни до діючих місцевих програм. Зокрема, до Програми реформування і розвитку житлово-комунального господарства Ізяславської міської територіальної громади на період 2022-2025 років; Програми відзначення державних, регіональних, місцевих та професійних свят, ювілейних, пам'ятних та знаменних дат, заохочення за заслуги перед Україною, Ізяславською міською територіальною громадою, здійснення представницьких та інших заходів на 2021-2025 роки; Комплексної програми профілактики злочинності та охорони громадського порядку на території Ізяславської міської територіальної громади на 2021-2025 роки; Програми розвитку земельних відносин на території Ізяславської міської територіальної громади на 2021-2023 роки; Програми національного спротиву та заходів з територіальної оборони Ізяславської міської територіальної громади на 2023 рік.

У підсумку внесено зміни до бюджету Ізяславської міської територіальної громади на поточний рік. Зокрема, кошти направлено на:                  - капітальний ремонт під’їзних шляхів до громадського будинку по вул.Шевченка 40-А від вул.Вокзальна в м.Ізяслав;

  • поточний ремонт та утримання доріг міста;

  • придбання плитки тротуарної та бордюр для благоустрою Алеї Слави  (кладовище); 

  • утримання міського пляжу та поточне утримання рятувального поста; 

  • придбання матеріалів для ремонту каналізаційних очисних споруд с.Михля;

  • придбання навантажувача телескопічного JCB;

  • придбання урн та сміттєвих контейнерів;

  • придбання путівок для оздоровлення дітей, один з батьків яких загинув при захисті України від російського вторгнення;

  • придбання  котла електроопалювального  в Клубівський  ліцей ім.Героя України Олега Довгого, матеріалів для ремонту спортивного залу Радошівського ліцею, матеріалів для ремонту в найпростіших укриттях закладів дошкільної освіти (Клубівський ЗДО „Калинонька”, Михлянський ЗДО „Малятко”, Ізяславський ЗДО №2 „Барвінок”), придбання твердопаливного котла в Ріпківську гімназію та ін.

 

Також депутатський корпус розглянув питання про електронну петицію Кокорської Анни Віталіївни «Про скасування рішення міської ради від 28.04.2023 р. про заборону торгівлі за адресою Шевченка, 16 у м.Ізяслав, а також надання ФОП Кокорській Т.Ю. «Semmy Coffee» на продовження дії». За результатами обговорення депутати прийняли рішення відхилити петицію.

Крім того, під час засідання сесії міської ради було ухвалено рішення про ліквідацію комунального закладу «Ізяславська центральна бібліотека». В подальшому, відповідно до попередньо прийнятого рішення про створення комунального закладу «Центр надання культурних послуг» Ізяславської міської ради, бібліотека функціонуватиме в Центрі як його структурний підрозділ.

Ряд питань стосувались управління майном комунальної власності та урегулювання земельних відносин.

Крім того, на пленарному засіданні сесії прийнято рішення про здійснення державного контролю за використанням та охороною земель, рішення щодо виплати матеріальної допомоги особам, які проживають у населених пунктах Ізяславщини та потребували коштів на лікування чи потрапили у скрутне матеріальне становище, тощо.

Із результатами поіменного голосування депутатів та прийнятими рішеннями можна ознайомитися на порталі документів офіційного вебсайту міської ради https://izyaslav-miskrada.gov.ua/docs/1427742/

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь