Ізяславська міська громада
Хмельницька область, Шепетівський район

На Божественну літургію до Свято-Миколаївського храму завітав Владика

Дата: 23.05.2023 16:58
Кількість переглядів: 167

Фото без опису

 

Православний храм – це місце особливої Божої присутності, що відіграє неоціненну роль у духовному житті кожного християнина. Це не лише місце молитви, це місце, де звершуються святі Таїнства, де у святій Євхаристії відбувається зустріч людини із Богом, приноситься Безкровна Жертва. Тому престольне свято, день свята чи пам’яті святого, на честь  якого освячений храм, справедливо називають «другою Пасхою» для місцевої православної громади.

22 травня церковна громада храму Святого Миколая Чудотворця Православної Церкви України міста Ізяслав відзначила молитовно своє престольне свято - Божественну Літургію у день пам’яті святителя і чудотворця Миколая з Мир Лікійських в м.Ізяслав.

Так, наразі у воєнний час, не на часі святкування, проте цей захід – це день вшанування пам’яті Миколая Чудотворця - покровителя дітей, нужденних та наших відважних захисників і захисниць.

На запрошення настоятеля, благочинного Ізяславського округу, митрофорного протоієрея Володимира Ковальчука, на святкову Божественну літургію до храму завітав єпископ Хмельницький і Кам'янець-Подільський преосвященний Павло разом із священнослужителями Ізяславського округу  , щоб соборно із парафіянами храму і численними гостями прославити Всевишнього та небесного покровителя храму.

Молитва у цей святий день зібрала на подвірї Свято-Миколаївського храму міста Ізяслав надзвичайно багато богомольців, місцевих жителів та гостей. Під час служіння божественної літургії на чолі із Владикою були піднесені посильні молитви за  українських оборонців, визволення нашої Батьківщини від нашестя чужинців та настання довгоочікуваної перемоги України.  

Окрасою літургії був також чудовий спів хорів місцевих храмів.

Богослужіння завершилося акафістом до святителя і чудотворця Миколая, уставним многоліттям та молитвою за Батьківщину: «Боже Великий, Єдиний, нам Україну храни!».

Преосвященний Павло відзначив подячною архієрейською Грамотою керівників комунальних підприємств Ізяславської міської ради за активну допомогу для Свято-Миколаївського  храму та внесок у розвиток громади.

Фото без описуТакож Ізяславський міський голова Сергій Шлегель привітав усіх присутніх із храмовим святом.

Захід закінчився святковим частуванням, яке приготували члени  ГО «Ізяславське козацьке товариство» та прихожани храму.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь